Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups bestrijden.Tegenwoordig hebben we in Nederland steeds meer te maken met de eikenprocessierups. De zijn natuurlijk erg vervelend en zorgen voor veel overlast, daarbij komt ook nog dat het bestrijden en onder controle houden van deze rupsen erg lastig is doordat ze ook nog eens in groten getale voorkomen.

Meer informatie >

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat maakt de rupsen nou zo vervelen? De haren van de rups veroorzaken een brandend en jeukerig gevoel op de huid wanneer het deze binnendringt. Maar naast de huid kan het ook klachten aan de ogen en/of de luchtwegen veroorzaken. Dit doet zich al voor wanneer de rupsen nog maar jong zijn, vanaf half mei. Het grote nadeel is dat de haren in oude nesten ook nog last kunnen geven, wel 6 tot 8 jaar lang. Dit is dan ook de reden dat zowel de rupsen als de nesten moeten worden verwijderd om de haren, met hun gevolgen, effectief tegen te gaan.

Bestrijdingsmiddel tegen eikenprocessierupsen.

Wanneer u last heeft van eikenprocessierupsen en op zoek bent naar een bestrijdingsmiddel, bent u bij Online Groen op het juiste adres. Zo is er voor u een assortiment beschikbaar met verschillende bestrijdingsmiddelen, zo kunt u kiezen voor het plaatsen van een vogelhuisje. Dit is een effectief middel om de rupsen voor te zijn.

Wanneer u een vogelhuisje zult plaatsen zullen er namelijk vogels, zoals mezen gaan nestelen, dit zijn natuurlijke vijanden van de rupsen. Op deze wijze kunt u voorkomen dat de rupsen er gaan nestelen, maar in het geval dat dit wel gebeurt zullen de mezen de rupsen opeten. Want wanneer de rupsen zich in grote getale aan de boom bevinden, doen de mezen zich hier graag aan te goed. Ze geven de rupsen namelijk aan hun jongen en in twee weken eet een mezen jong als gauw 800 rupsen. Dit zorgt ervoor dat de wijze met het inzetten van vogels een effectieve manier van bestrijden is.

Een andere mogelijke manier van bestrijden is met aaltjes. Dit zijn kleine onzichtbare rondwormen die verder geen schade aanbrengen aan mensen, dieren of planten. Wanneer deze in contact komen met de rupsen, dringen de aaltjes binnen via mond, anus en luchtgaten van de rups. En besmetten dan de rups met een bacterie uit hun darmkanaal waar ze zich later weer op kunnen voeden.

Wanneer de aaltjes de rupsen besmetten, stoppen deze met eten doordat er door de aaltjes een kristal word gevormd in het lichaam van de rups. Wanneer de rupsen dan stoppen met eten gaan ze binnen 5 tot 10 dagen dood.

 Rupsen goed bestrijden met aaltjes.

Wilt u de rupsen goed bestrijden met aaltjes, zorg er dan voor dat de aaltjes over vrijwel de gehele boom worden verspreid. De aaltjes zijn in te zetten zodra de rupsen uit hun ei zijn gekomen, dit is vaak rond eind maart en begin april wanneer de bomen nog geen bladeren hebben. De toepassing van aaltjes zal het meeste effect hebben wanneer dit vroeg in het seizoen word gedaan, dan hebben de rupsen namelijk nog geen brandharen en zijn ze veiliger te bestrijden dan wanneer ze die al wel ontwikkelt hebben. De aaltjes kunnen het beste vroeg in de ochtend over de rupsen worden gespoten aangezien de aaltjes dan minder snel uitdrogen voor de zon, zonder dat ze de rupsen zijn binnen gedrongen.

Bij Online Groen kunt u ook kiezen voor een rupsenval. De bedoeling bij deze rupsenval is dat de rupsen via de stam van de boom naar beneden lopen, waarbij ze dan in de val terechtkomen. Via een buis komen ze dan in en zak terecht, die dan kan worden afgevoerd. Deze wijze van bestrijding is echter minder effectief dan een vogelhuisje of bestrijding met aaltjes.