Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Dichte haag

23 sep. 2021

Dichte haag. Er zijn veel verschillende soorten dichte hagen. Maar niet elke haag is ook wintergroen. Wanneer een haag wintergroen is houdt dat in dat de haag het hele jaar door groen is en dus ook in de winter. De meest bekende wintergroene en winterharde haag is misschien wel de conifeer. De conifeer staat al eeuwen bekend als groenblijvende erfafscheiding. Er zijn heel veel verschillende soorten conifeer. De wat bekendere soorten laurier zijn bijvoorbeeld de thuja Brabant en de thuja smaragd. Beide soorten zijn zeer dicht, dus geschikt om inkijk van de buren te verminderen en dus om als erfafscheiding te gebruiken.

Meer over de dichte haag zoals een conifeer.

De coniferen hebben in het eerste jaar veel onderhoud nodig om het aanslaan te vergemakkelijken. In het eerste jaar is het belangrijk dat ze dagelijks van voldoende water worden voorzien. Wanneer de coniferen hard aan het werk zijn om aan te slaan kunnen ze soms wat verkleuren van groen naar geel/bruin. Dit is niet iets om je direct zorgen over te maken. De struiken gaan dan namelijk nog niet dood maar hebben even moeite met aanslaan. De coniferen kunnen het hele jaar door geplant worden. De beste periode om te planten is van oktober tot juni. Wanneer je buiten deze periode plant heb je meer werk met water geven omdat het dan warmer is.

De conifeer is niet moeilijk qua standplaats en groeit vrijwel op elk grondsoort, zolang de haag maar genoeg water krijgt.

Nog een voordeel van de conifeer is dat het een relatief goedkope groene erfafscheiding is. De laurier bijvoorbeeld is vaak een stuk duurder dan de conifeer.