Geleide bomen

26 mrt. 2019

Geleide bomen kopen met een rek. Alle soorten en maten leibomen ook wel geleide bomen genoemd. Om in een kleinere tuin toch een boom te kunnen planten word er vaak gekozen voor een geleide boom. Voor ruimte gebrek is een geleide boom een ideale oplossing. Geleide bomen kunnen ook prima in grotere tuinen.

Geleide bomen ook wel leibomen genoemd, geven vooral bij meerjarige bomen al bij het planten het eindresultaat weer.

Waarom kies je voor een geleide boom? - Voor strakke lijnen in je tuin. - Omdat je beperkte ruimte hebt in je tuin.

Geleide bomen hebben wel onderhoud nodig. Dit omdat ze anders een geleide vorm verliezen. Het snoeien van de geleide bomen is dan ook van groot belang. Zo ontstaat er geen wildgroei van takken, maar de slanke of ranke vorm van de boom blijft. Ook het teveel aan takken kan de vorm van een geleide boom afbreken. Een geleide boom moet je minimaal één keer per jaar snoeien. Dit kun je het beste in de wintermaanden doen. De boom is dan namelijk volledig in rust. Je snoeit dan alle takken en twijgen terug tot aan de geleide takken. Zelfs de uitgroei vanuit de stam moet je weg snoeien.

Geleide bomen zijn er van vele soorten. Hierbij kun je denken aan de:

-Leilinde 

- Liquidambar 

- Rode of groene- beuk 

- LeiLaurier 

Onlinegroen.nl wil niet liever dat je van je tuin kunt genieten. En dan vooral met prachtige bomen in je tuin. Voor alle soorten leibomen kunt u op onze site terecht.