Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Haagconiferen

4 mrt. 2020

Haagconiferen Een haag conifeer wordt zo genoemd omdat dit soort coniferen uitermate geschikt zijn om naast elkaar geplant te worden en als haag te functioneren. Er zijn verschillende soorten coniferen die doorgaan voor een haagconifeer. Zo kun je denken aan de Thuja Brabant, de

Thuja Smaragd en de Leylandii. Dit zijn tegelijk ook de meest verkochte conifeer soorten.

Haagconiferen geven je tuin het hele jaar een groene en dichte afscheiding. Ze geven dan ook veel privacy in je tuin, en dit het hele jaar door. Waar de een helemaal vol is van de conifeer, moet een ander er helemaal niets van hebben. Dit is dan ook zeker smaak afhankelijk. Een ding is wel zeker, wie een haag van coniferen plant, kan veel privacy in zijn tuin verwachten.

Een conifeer vraagt er wel om, om twee keer per jaar gesnoeid te worden. Wil je een super strakke haag, dan is het advies om hem drie keer per jaar te snoeien. Het snoeien mag niet wanneer de zon volop schijnt. Er ontstaat dan namelijk snoeischade. Het beste kan je snoeien wanneer het vochtig weer is en er geen of weinig zon is. Doordat de conifeer makkelijk te snoeien is, maakt dit hem nog geschikter om een haag met te maken.

Een conifeer kan heel hoog worden. Dit is natuurlijk harstikke fijn wanneer je privacy in je tuin wil. Toch is het aan te raden ook de bovenkant wel bij te houden qua snoei. Anders kan het echt een reus worden.

Coniferen kunnen eigenlijk overal groeien. Het maakt ze niet uit of je ze in de zon of half in de schaduw plant. Volledig in de schaduw kan wel een negatieve werking hebben. Vaak worden de coniferen in de periode van November tot April uit de volle grond geleverd. Dit scheelt zeker in de aanschafprijs. Nog een bijkomend voordeel is dat ze over het algemeen beter, maar vooral sneller aanslaan dan coniferen uit pot. Deze worden geleverd in de maanden April tot November. In deze periode is het vaak warm en droog. Door de levering in pot word het vocht zo bij de kluit gehouden. Ga je in deze periode planten dan is het van groot belang dat de struiken dagelijks van voldoende water worden voorzien. Vooral in periodes wanneer het niet of nauwelijks regent.

Een haagconifeer kan je makkelijk en snel online kopen. Het bestellen gaat dan ook snel en het fijne is dat je al je haagconiferen kan laten bezorgen.

Pas na het plaatsen van de bestelling worden de haagconiferen uit de grond gehaald. Dit betekend dat je altijd een gezonde en frisse struik geleverd krijgt. Verser kan het niet.

Het bezorgen kun je makkelijk en snel online aangeven. Wij bezorgen tegen vaste en lage bezorgkosten door heel Nederland en België. Over het algemeen gaan al onze haagconiferen op transport. Dit gebeurd dan ook door bedrijven die hier ervaring mee hebben. Ze weten dan ook hoe ze er mee om moeten gaan