Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Ilex haag

23 sep. 2021

Ilex haag Een goede optie voor een wintergroene en winterharde haag is de Ilex haag.

De Ilex haag is heel geschikt om te gebruiken als lage haag. De Ilex haag kan tot twee meter hoog worden, maar dit gebeurt alleen wanneer hij niet gesnoeid wordt. Het is een langzaam groeiende haag. De Ilex haag wordt vaak gebruikt om een formele, strakke haag mee te vormen. Door zijn langzame groei blijft hij langer in vorm en hoeft hij minder vaak gesnoeid te worden.

Ilex haag als vervanger van de buxus.

Ilex haag is een goede vervanger voor de buxus. Buxus worden op dit moment bijna niet meer geplant. Dit komt doordat de Buxusmot. Buxusmot is een vlindersoort uit de familie van de grasmotten. De rupsen van deze mot kunnen in korte tijd alle buxusplanten aantasten. Je kunt zien dat je last van buxusmot hebt doordat er dode blaadjes en kale takjes tevoorschijn komen. Het is aan het begin nog lastig te zien dat er buxusmot in zit maar na een tijdje is dat duidelijk te zien en zullen de struiken doodgaan. Je kunt de rupsen met de hand verwijderen of andere bestrijdingsmiddelen hiervoor gebruiken.

Buxusmot.

Wanneer er buxusmot in de buxus zit gaat hij vaak dood en gaan mensen op zoek naar een andere haag. Een goede vervanger voor de buxus is de Ilex Crenata, ook wel Japanse Hulst genoemd. Dit is een soort wat erg lijkt op de buxus alleen een ander soort kleur bladeren heeft. De Japanse Hulst kan ook heel goed gebruikt worden als laagblijvende haag.