Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Japanse buxus

19 mei 2020

Japanse buxus De Ilex crenata wordt ook wel de Japanse hulst of Japanse buxus genoemd. De Japanse hulst is een groenbladige haagplant en komt steeds meer voor in de tuinen. De Japanse hulst is een goede vervanger van de buxus, omdat hij geen last van ziekte heeft. De Japanse hulst wordt ook als goede buxusvervanger gezien door zijn compacte groeivorm met de mogelijkheid om strakke, symmetrische hagen te creëren.

Japanse hulst of buxus?

Veel mensen twijfelen tussen de Japanse hulst of de buxus als haagplant. Iedere haagplant heeft natuurlijk zijn eigen uitstraling en pluspunten. Ook is dit heel erg smaak gerelateerd. Toch heeft de Japanse hulst een aantal voordelen. Ziekten en plagen komen in de praktijk nagenoeg niet voor bij de hulstsoorten. De buxus heeft daarentegen wel last van ziektes en plagen. Daarom is de Japanse hulst een goed, gezond alternatief voor de buxus.

De Japanse hulst is een sterke en veelzijdige haagplant, waar u een strakke, formele uitstraling kunt creëren. De Japanse hulst is zeer geschikt als kleine, maar ook als grote haag tot twee meter. De Japanse hulst is zeer goed te snoeien, daardoor kunt u een mooie strakke haag creëren. De Japanse hulst is een winterharde en wintergroene haagplant. Dat betekend dat hij ook in de winter kleur en privacy aan je tuin geeft. De bloei van kleine witte bloemetjes is onopvallend. Na het bloeien van de ontstaan er kleine zwarte besjes die zeer populair bij de vogels zijn.

Het planten van de Japanse hulst

De Japanse hulst kan het hele jaar door geplant worden. De beste periode om te planten is tussen oktober en juni. Plant je in de zomerperiode, dan is het belangrijk dat de Japanse hulst dagelijks van voldoende water word voorzien.

Er kunnen per strekkende meter vijf plantjes planten. Het liefste staat de Japanse hulst in lichte klei, klei, veen of zand. Hij groeit zowel in de zon als in de schaduw.

De Japanse buxus is een minder snelle groeier. Daardoor is het genoeg om hem twee keer per jaar te snoeien. Hoe vaker de Japanse hulst gesnoeid wordt, hoe compacter de plant groeit en hoe voller die wordt. Het beste is om vroeg in de zomer te snoeien en nog een keer in september of oktober te snoeien. Wel is het belangrijk dat er gesnoeid wordt op een koele en bewolkte dag om brandschade aan de bladeren te voorkomen.