Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Natuurlijke haag

11 dec. 2019

Een natuurlijke haag wil zeggen dat het een haag van struiken is. Het is niet zo dat als je een natuurlijke haag wil, deze maar kan laten groeien. Hij heeft absoluut zorg en aandacht nodig. Het snoeien moet gewoon elk jaar of soms zelfs twee keer per jaar gebeuren. Een haag groeit niet zomaar in een strakke vorm. Niets is er zo lelijk als een verwaarloosde haag. Een verwaarloosde haag geeft namelijk helemaal geen uitstraling aan je tuin.

Bedenk van tevoren wat voor eisen je hebt voor een natuurlijke haag. Moet hij snel vol zijn, wil je een haag die het hele jaar groen blijft, of een die heel snel hoog word.

Als je snel een volle, dichte haag wil om de inkijk in je tuin o snel mogelijk weg te nemen door een haag dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld een beukenhaag of laurierhaag. Wil je nog meer een natuurlijk effect en wat anders kan je ook kiezen om een haag van de vlinderstruik te maken. Dit zijn snelle groeiers die in korte tijd een dichte haag vormen. Het nadeel van snelle groeiers kan zijn dat je vaker moet snoeien.

Voor een natuurlijke haag kun je ook kiezen voor de bruidsbloem. Het is een sierlijke heester die overal kan groeien. Deze struik is ook een snelle groeier. Zo heb je ook in een vrij korte periode een dichte haag. Wil je een natuurlijke haag die onderhoudsarm is, dan kan je kiezen voor de heesterganzerik. Deze heeft nauwelijks snoei nodig.

Ook zijn er de natuurlijke kant en klaar hagen. Het voordeel hier van is dat je volgroeide haag elementen koopt. Deze kun je in z’n geheel planten. Het enige wat je nog maar hoeft te doen is onderhouden. Je hoeft niet meer te wachten tot het een dichte en volgroeide haag is. Je kan bij een kant en klaar haag denken aan de Glansmispel. Dit is een sterke struik die wel tegen een stootje kan.

Een natuurlijke haag hoeft geen opvallende haag te zijn. Er zijn ook genoeg hagen die een natuurlijke uitstraling hebben zonder te bloeien. Het is soms teveel als je ook nog een uitbundige haag plant, wanneer je tuin al meer bloeiende struiken of planten heeft.

Er zijn ook groene en zelfs wintergroene hagen die prima gebruikt kunnen worden voor een natuurlijke haag. Je zult dan niet snel kiezen voor een buxus. Maar de laurier of de liguster is een prima struik voor een natuurlijke haag. Een natuurlijke haag heeft een wat speelser effect, snoei daarom deze hagen niet te strak. Dan word het namelijk weer een formele haag. Ook word de beukenhaag vaak ingezet voor een natuurlijke haag. Het is dan wel geen groenblijvende haag, maar wel een blad houdende haag. Door bijvoorbeeld de groene en de rode beukenhaag om en om te planten krijg je een speel effect.

Als laatste kan je ook klimop nog prima voor een haag gebruiken. Dit klinkt misschien raar, maar langs een metalen of houten scherm kan de klimop prima groeien en zo een natuurlijke uitstraling geven aan je haag. Voor in kleinere tuinen is dit een ideale oplossing. Ze nemen namelijk maar weinig ruimte in beslag.

Al deze natuurlijk hagen kun je makkelijk en snel online kopen bij onlinegroen.nl. Voor iedereen is er wel een struik die bij hem of haar past.

Ook bezorgen wij door heel Nederland en België voor een vast en laag bezorgtarief