Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Snelgroeiende taxus

25 jun. 2019

Snelgroeiende taxus. De taxus is een geslacht uit de familie van de coniferen. Waar coniferen bekend staan om hun snelle groei is de taxus een uitzondering. Een taxus is een vrij langzaam groeiende struik. Hij groeit maximaal 30 centimeter per jaar. Een taxus kan wel heel oud worden. Een taxus kan prima vijf meter hoog worden en een meter breed.

Een taxus is een ideale struik voor een haag. Ook al is het geen snelgroeiende struik hij vertakt zich heel goed en laat zich ook nog eens eenvoudig snoeien. De taxus is een winterharde struik en ook wintergroen. Zo kunt u het hele jaar door genieten van privacy door de taxus.

De taxus heeft donkergroene naalden en in het najaar groeien er bessen aan.

De beste periode om te planten is tussen Oktober en Juni. Na het planten van de taxus is het belangrijk om de struiken van voldoende water te voorzien. Een taxus groeit het liefst in goed waterdoorlatende grond. Een natte bodem zorgt er namelijk voor dat de wortels van de taxus gaan rotten.

Kant en klaar taxus.

Ook kun je nog kiezen voor een kant en klaar haag van de taxus. Dit zijn heggen die in een lengte van bijvoorbeeld 100 centimeter en een standaard breedte van 100 centimeter. Een kant en klaar heg kun je direct planten. de elementen zijn naast elkaar de planten, zo kan het direct een prachtige haag vormen.

De taxusstruiken kan het beste in juni of september gesnoeid worden. Door de struiken regelmatig te snoeien blijven de struiken in model.

Over onlinegroen.nl

Bij onlinegroen.nl kunt u makkelijk en snel online de taxus bestellen. Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken. Ook bezorgen wij tegen een vast en laag bezorgtarief door heel Nederland