Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Taxus baccata 180-200 cm

12 mrt. 2020

Taxus baccata 180-200cm. De taxus baccata is een bekende Taxus. Hij is ook vooral geschikt voor hoge hagen. Een voordeel van de taxus baccata is dat hij winter groen blijft. Zo kan de taxus baccata een luxe afscheiding in u tuin creëren die het hele jaar privacy geeft. De donkergroene kleur van hoge taxus baccata kan een prachtig contrast geven met bloemen en planten. De sierwaarde van een taxus is hoog. Hij is prachtig donkergroen, en de vrouwelijke variant geeft rode besjes. De besjes groeien uit groene vrijwel onzichtbare bloemen. En een bijkomend voordeel is toch wel dat hij zomer en winter groen blijft.

Taxus Baccatta bladeren.

De bladeren van de Taxus Baccata zijn lijnvormig en vlak. De bladeren zijn aan de bovenkant donkergroen en een beetje glanzend. De onderkant van de bladeren is lichtgroen.

Een Taxus Baccata is dus een ideale haagplant, vooral de hogere maten zoals een 180-200 cm vormen al heel snel een mooie dichte haag. Wel is het belangrijk om in de gaten te houden dat deze taxus giftig is voor dieren, bijvoorbeeld paarden. Ook voor kleine kinderen als die er van proeven kan dit gevaarlijk zijn. De meeste dieren zullen hem niet eten. De geur schrikt namelijk af. Taxus baccata is een langzaam groeiend conifeer soort. Hierdoor zijn ze in verhouding duurder dan de snelgroeiende Thuja Brabant. Thuja Brabant is een snel groeiend soort en hierdoor dus goedkoper. Een voordeel van een langzaam groeiende haag is dat je minder snoei werk hebt. Vooral de grote maten van 180-200cm geven direct privacy in je tuin.

Sterke struik.

Een taxus baccata is een struik die zeer sterk is en ook zeer winterhard. Een taxus houd er niet van om in een natte grond geplant te worden. Natte voeten is ook slecht voor een taxus baccata, de wortels kunnen dan namelijk gaan rotten. Daarom is het belangrijk dat hij in een vocht doorlatende, goed gedraineerde grond word geplant die het liefst ook nog kalkhoudend is.

Snoeien van de Taxus Baccata.

Snoeien kan prima bij een taxushaag baccata. Hij verdraagt dit prima, je kunt hem zelfs tot op het oude hout terugsnoeien. Bij andere coniferen word dat altijd afgeraden. Taxus Baccata is ook de enige conifeer waarbij je dit kan doen. Het beste is om de struiken twee keer per jaar te snoeien. In april, als alle vorst is geweest en eind september. Snoei niet bij te zonnig weer. Dan kunnen namelijk de naaldjes verbranden.