Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Traag groeiende haag kopen.

13 okt. 2021

Traag groeiende haag kopen.Je hebt verschillende soorten hagen. De ene haag groeit sneller dan de andere. Wanneer je snel privacy wilt creëren in je tuin kan je kiezen voor een snel groeiende haag. Wil je een haag die wat minder snel hoog wordt dan kan je kiezen voor langzaam groeiende struiken

Er zijn meerdere soorten hagen die langzamer groeien.

Een voorbeeld hiervan is de Thuja smaragd. De Thuja smaragd is een conifeersoort. Coniferen staan over het algemeen bekend als snelle groeiers. Wanneer iemand snel een wintergroene en winterharde haag wil planten wordt er vaak gekozen voor een coniferenhaag. De Thuja smaragd hierin tegen is een conifeer die langzamer groeit en niet snel zorgt voor meer privacy. De Thuja smaragd is een mooie haagconifeer die een compacte en dichte groeiwijze heeft. De eindhoogte is rond de 400 cm en heeft een frisgroene loofkleur.

Zoals alle coniferen is de Thuja smaragd ook wintergroen en winterhard. Hij is makkelijk te onderhouden en groeit goed in verschillende grondsoorten. Let er bij het planten wel op dat je ze niet vlakbij andere bomen plant. De Thuja smaragd heeft namelijk ruimte nodig om te groeien. Wanneer de wortels niet genoeg groeiruimte hebben zal de Thuja smaragd het erg moeilijk hebben met het aanslaan.

Een andere haag die bekend staat om zijn snelle groei is de laurierhaag. Toch is er ook een laurierhaag die langzamer groeit dan de meeste lauriersoorten. De Portugese laurierhaag groeit namelijk langzamer. De Portugese laurier, in het Latijns de Prunus Lusitanica ‘Angustifolia’, heeft een schitterende uitstraling. De bladeren van de dit soort laurier zijn kleiner dan de andere lauriersoorten en geven daardoor een luxe uitstraling aan de Portugese laurier. Wanneer hij nieuwe bladeren krijgt hebben deze dieproze twijgjes en in juni kunnen er kleine witte bloemetjes aankomen die veel bijen en vlinders aantrekken. Nadat de witte bloemetjes zijn uitgebloeid komen er zwartrode besjes aan de struiken. De vogels zijn erg fan van deze besjes. Voor mensen zijn de bladeren en besjes giftig.

Traag groeiende haag de Portugese Laurier.

Wanneer je kiest voor een Portugese laurierhaag is het belangrijk dat je in de gaten houdt dat hij bij het aanplanten meer nazorg nodig heeft dan andere wintergroene hagen. De Portugese laurier is een zeer kwetsbare plant. Kies het moment van planten dan ook wijselijk. Wanneer er een hittegolf is of juist een periode van strenge vorst is de kans groot dat hij het niet overleefd. De Portugese laurier heeft vooral aan het begin ook regelmatig water nodig. Geef bij warmere dagen ’s ochtends en ’s avonds water.