Tuinheggen

25 mrt. 2019

Tuinheggen kopen voor langs erfafscheiding. Een heg is ideaal als het aan komt op privacy. Alleen een keuze maken is niet het meest makkelijk. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten. En dan moet je ook nog nadenken over de hoogte, breedte, kleur, wintergroen of bladverliezend. Eigenlijk is elke heester geschikt om een haag mee te maken. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van hoe hoog je de heg wilt hebben. Smaak is natuurlijk het belangrijkste punt in het beslissen welke tuin heg het beste bij je past.

Dingen die je altijd jezelf af moet vragen voordat je een tuin heg plant zijn: - of de heg wintergroen moet zijn. - voor welke hoogte kies je - of je een snel groeiende of een langzaam groeiende heg wil - wil je een heg met doorns, bloemen of bessen

Een wintergroene heg is ideaal op privacy in je tuin te creëren. Doordat hij het hele jaar door groen blijft heb je het hele jaar geen inkijk in je tuin. Een bladverliezende haag geeft in de winter doorkijk naar je tuin.

Hoe hoog je heg wilt hebben is aan jezelf. Elke heg is op elk gewenste hoogte te snoeien. Alleen is er zeker verschil in het groeitempo van de struiken. De ene groeit veel sneller dan de ander en zal dus ook weer veel eerder gesnoeid moeten worden en ook minimaal twee keer per jaar. Een langzaam groeiende struik kun je prima 1 keer per jaar snoeien.

Er zijn ook hagen die bloeien of doorns hebben. Dit is smaak gebonden of je dit in je tuint wilt hebben. Doorns hebben zeker ook nadelen maar ook het voordeel dat ze ongewenst bezoek buiten je tuin houden.

Onlinegroen.nl bied meerdere struiken aan die prima geschikt zijn voor tuinheggen. Wij leveren alleen A kwaliteit struiken en bezorgen door heel Nederland en België voor een vast laag bezorgtarief.