Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Volgroeide haag kopen

27 sep. 2021

Volgroeide haag kopen Heb je geen zin om jarenlang te wachten totdat je haag volgroeid is en je eindelijk privacy hebt in je tui? Dan kan een kant-en-klaar haag een goede optie zijn, dan zit u namelijk binnen een dag al beschut. Er is een breed assortiment in kant-en-klaar hagen. Je hebt bijvoorbeeld verschillende hoogtes en breedtes waar je uit kunt kiezen. Maar je kunt ook kiezen uit een blad houdende haag of juist een bladverliezende haag.

Welke is de bekenste soort ?

Misschien is de meest bekende kant-en-klaar haag wel de hedera. De hedera helix, ook wel de Helix Woerner genoemd, is een groenblijvende en blad houdende haag en is ook winterhard. De hedera plant wordt opgekweekt in een gaasdeel. Het gaaspaneel is grotendeels begroeid met de hedera en er is nog maar weinig doorkijk meer. De planten staan in een biologisch afbreekbare bak met potgrond. Deze biologisch afbreekbare bak kan direct in de grond geplaatst worden. De bak zal na verloop van tijd verteren en dan vind je er niets meer van terug. Doordat de kant-en-klare hederahaag al wat ouder is heb je er ook minder werk mee. Je moet ze natuurlijk nog wel gewoon water geven maar ze hebben minder zorg nodig dan de veel jongere planten.

Er zijn nog veel andere soorten kant-en-klare hagen. Bijvoorbeeld de kant-en-klare beukenhaag. De beukenhaag is een winterharde blad houdende haag. De beukenhaag is geen wintergroene haag. Hij behoudt zijn bladeren wel maar die zullen in de winter verdorren. Wanneer ze weer beginnen te bloeien zullen de verdorde bladeren afvallen en zullen hier verse, groene bladeren voor in de plaats komen. Ook de kant-en-klare beukenhaag wordt in een bak geleverd en kan daardoor het hele jaar door geplant worden.

Volgroeide haag taxus.

De taxushaag is een zeer bekende en geliefde, groene erfafscheiding. Je kunt de taxus ook als kant-en-klaar haag kopen. Het voordeel aan de taxushaag is dat hij winterhard en groenblijvend is. Hierdoor zit je het hele jaar beschut, waardoor je ook het hele jaar door privacy hebt. In de herfst krijgt de taxus besjes. Deze besjes zijn voor veel dieren giftig maar niet voor vogels. De vogels zijn dol op de kleine besjes.

De kant-en-klare taxushaag wordt in elementen gekweekt en is daardoor eenvoudig te plaatsen. De taxushaag groeit het liefst half in de schaduw. Wanneer de taxushaag in de volle zon of helemaal in de schaduw geplant wordt kan het zijn dat de groei iets minder is dan wanneer hij half in de schaduw geplant wordt.

Er zijn zo nog veel verschillende kant-en-klaar hagen op te noemen. Ze worden in bakken gekweekt en ontwikkelen goede wortels. Voordat een kant-en-klare haag volgroeid is zijn ze al een paar jaar oud. Doordat ze al wat ouder zijn gaat het aanslaan vaak een stuk makkelijker dan wanneer het nog jonge planten zijn. De oudere planten hebben namelijk al wat grotere wortels ontwikkeld en kunnen daardoor makkelijker vocht opnemen.