Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Betontegels

Betontegels. Wanneer u op zoekt bent naar een mooie en degelijke bestrating voor uw tuin terras of oprit, zijn betontegels een erg goede keuze. Betontegels zullen u vast niet onbekend zijn, en deze tegels zijn tegenwoordig niet meer zo standaard als dat ze vroeger waren. Ze zijn namelijk in veel verschillende afmetingen en kleuren te verkrijgen bij Online Groen.

Meer informatie >

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer u een bestrating zoekt voor uw oprit of terras die zeker tegen een stootje bestand moet zijn, dan is de keus betontegels een uitstekende. Deze tegels zijn namelijk erg sterk en slijtvast. Daarnaast hebben ze veel draagkracht waardoor bestand zijn tegen het zware belasting, hierdoor zijn ze zeer geschikt zijn voor uw oprit. Een ander voordeel van betontegels is de duurzaamheid, zo kunnen ze soms wel 20 jaar mee, hierbij is er wel kans op verkleuring.

Naast het feit dat betontegels erg sterk en duurzaam zijn, zijn ze ook nog eens goede bestand tegen vorst. De tegels horen namelijk op waterdoorlatend gestabiliseerd zand te worden geplaatst. Doordat het water wegloopt zullen de tegels niet kapot vriezen tijdens de winter, ook zorg de goede waterafloop ervoor dat er minder kans is op slipgevaar.

Onderhoud van de betontegels.

Betontegels vragen wel enig onderhoud, zo kunnen de zuren van dorre bladeren vlekken veroorzaken, daarom moeten deze niet te lang blijven liggen. Wanneer het langere tijd vochtig is, zal het mogelijk zijn dat er kalkvorming uit de tegels zal verschijn. Dit is echter goed te verhelpen met speciaal product. Wanneer de betontegels niet zijn voorzien van een beschermende coating, is er ook meer kans om mos vorming en zullen de tegels sneller vocht en vuil opnemen.

Wat betreft de afmetingen van betontegels, heeft Online Groen voor u verschillende keuzes. De meeste tegels zijn zo’n 4-6 cm dik. Het oppervlakte van de tegel verschilt per soort tegel, zo zijn er tegels van 60 x 60  cm of 30 x 60 cm

Het zelf straten van bestrating en betontegels.

Wanneer u zelf wilt gaan bestraten, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Tijdens deze voorbereiding kunt het beste beginnen met het maken van een tuinschets. Op deze schets laat u de afmetingen van uw tuin op schaal weerkomen en kunt u gemakkelijk het te bestraten gebied weergeven. Zo krijgt u ook snel zicht op het aantal genodigde tegels.

Voor de ondergrond van betontegels kunt u, voor de doorwatering een laag split, kalkvrij breekzand of metselzand gebruiken. Onder deze laag moet u een laag zand aanbrengen van ongeveer 15 cm dik. Wanneer u op bepaalde plekken in uw bestrating een zwaardere belasting verwacht, kunt u hier een dikkere zandlaag aanbrengen van ongeveer 25 cm. Wanneer het zand er ligt, kunt het trillen met een trilplaat om zo de lagen samen te voegen. Wanneer u wilt zorgen voor een goede waterafloop kunt u het beste een verval van 1 cm per meter aanhouden. U kunt verder ook nog kiezen voor afwatering, hierbij kunt een goot of rooster aanleggen om de waterafvoer te bevorderen.

Wanneer u start met het bestraten, is het belangrijk om eerst te beginnen met de opsluitbanden. Dit zorg ervoor dat de tegels niet zullen verzakken. Wanneer u de banden heeft gelegd, kunt u van buiten naar binnen werken met de bestrating. Door van buiten naar binnen te werken komt u niet met grote ruimte langs de randen te zitten. Let er op dat er ongeveer 3 millimeter tussen te tegels zit aan ruimte, de tegels zullen namelijk gaan uitzetten of krimpen afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het opvullen van de kieren!

Wanneer u alle tegels heeft gelegd, kunt u de kieren tussen de bestrating opvullen met voegzand. U strooit het voegzand over de bestrating heen, met een ruime hoeveelheid. Daarna veegt u met een bezem het zand uit over de zichtbare voegen en kieren. Wanneer u deze laatste stap heeft uitgevoerd bent u klaar met het leggen van uw tegels en kunt u genieten van uw mooie bestrating.

Betontegels laten bezorgen in elke provincie!

In deze provincie in Nederland wordt de betontegels bezorgd.

Provincie Gelderland provincie Utrecht Zuid Holland Noord holland Limburg Flevoland Zeeland Brabant Drenthe Friesland Overijssel Groningen.