Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Rhododendron

Rhododendron kopen | alle kleuren en soorten online planten bestellen, tegen een scherpe prijs ook voor een haag.

Ook hoge en grote Rhododendron planten in uw tuin zijn zeker een meerwaarde. We hebben ze tot wel 150 cm hoog. Door zijn mooie volle bloei in prachtige kleuren en zijn nostalgische uitstraling als ze ouder en groter worden. 

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar aankoopgarantie.

Meer informatie >

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Over de Rhododendron.

Rhododendron is een groenblijvende struik die in het voorjaar bloeit . De rhododendron staat het liefst in halfschaduw. Van nature groeien ze langs bosranden, daarom is het belangrijk om hem in ietwat zure grond te plaatsen, hij kan wel tot 2 meter hoog worden. Er zijn ook laagblijvende Rhododendrons die niet hoger worden dan 1 meter. De struik is in vele kleuren te verkrijgen. Ook is een rhododendron in vele hoogtes verkrijgbaar.

Rhododendron planten wanneer ?

Rhododendron planten kunnen het hele jaar door geplant worden. De makkelijkste periode is tussen 1 oktober en 1 juni, dit is omdat de hij in de winter minder zorg nodig heeft. Als je ze in de zomer plant dan dien je ze de eerste maanden elke dag van voldoende water te voorzien. De Rhododendron worden het hele jaar in pot geleverd, alleen grote maten boven de 1 meter worden in de winter met kluit geleverd.

Bezorgen van de struiken.

Het bezorgen van de struiken is een vak apart. Om deze te vervoeren heeft u een goede aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze bezorgservice leveren wij planten vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is.

Rhododendron bezorgen in provincie Gelderland provincie Utrecht Provincie Zuid Holland Provincie Noord-Holland provincie Limburg provincie Flevoland provincie Zeeland provincie Brabant provincie Drenthe provincie Friesland provincie Overijssel en Groningen.

Rhododendron snoeien.

De Rhododendron vraagt weinig snoei , let wel op dat wanneer de struik fors is uitgegroeid dat de struik binnenin kaal wordt. Om de struik klein te houden is het dus van belang wel te snoeien. Als je de struik snoeit doe dit dan na de bloei. Dan zal de rhododendron het volgende jaar weer uitlopen maar niet bloeien. Hij is een onderhoudsvriendelijke struik. Hij heeft weinig zorg nodig. Hij houdt van een zure grond zodat de kleuren van hun bloemen en blad mooi tot hun recht komt. Pas grondverbetering toe indien het geen goede grond is, door Rhododendron grond/mest en/of tuinturf aan te brengen.

Bekende soorten

Hortensia

Lavendel