Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Tamme kastanje

Tamme kastanjeboom kopen en planten. Deze komt van oorsprong uit het middellandse zee gebied.

Tamme kastanje bomen kunnen heel oud worden en bereiken een hoogte van 25 meter. De Tamme kastanje staat van ouds al bekend om zijn vruchten die eetbaar zijn.

Wij leveren de beste kastanjeboom uit de beste kwekerij. Tegen scherpe prijs online makkelijk kopen.

Meer informatie >

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De tamme kastanjeboom.

De tamme kastanjeboom wordt in het Latijns de Castanea sativa genoemd. De tamme kastanjeboom is een grote boom. Deze boom heeft ook nog eens een brede kroon. Kenmerken van een tamme kastanjeboom zijn de lange grove bladeren. Deze bladeren zijn donkergroen aan de onderkant. En aan de prachtige leerachtige, glanzende bruine noten/ vruchten. Meestal zitten er drie in een bolster met stekels. Deze stekels hebben als functie de vogels en eekhoorns op afstand te houden. De vrucht is een noot. Deze kastanje kun je schillen en eten. Dit in tegenstelling tot de kastanjes van de giftige paardenkastanje. In de herfst zijn de vruchten rijp en zullen ze van de boom vallen. Een tamme kastanje kun je roosteren of koken. Ook kun je als je ze droogt verwerken in meel. De tamme kastanje word onder andere ook gegeten door eekhoorns, kraaien, muizen en wilde zwijnen. een kastanje kan meer dan 500 jaar oud worden. En een hoogte van wel 25 tot 30 meter bereiken. De tamme kastanjeboom bloeit in mei en juni. Prachtige bloesems heeft de tamme kastanje.

Tamme kastanjeboom aankoop garantie. Bij onlingroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar aankoop garantie op al onze producten en wij zijn lid van een keurmerk.

Het planten van een tamme kastanjeboom.

Een tamme kastanjeboom is geschikt voor middelgrote of grote tuinen. Een tamme kastanjeboom groeit het beste in halfschaduw of in de zon. Ze groeien het beste op frisse zandgrond met een hoge luchtvochtigheid. Een kastanjeboom kun je het hele jaar door planten mits het vriest. De tamme kastanjeboom heeft wortels die zeer vorstgevoelig zijn. Dus zeer belangrijk dat het in de periode van planten van de tamme kastanjeboom het niet vriest.

Het bezorgen van de boom.

Een tamme kastanjeboom is niet heel makkelijk te vervoeren. Al snel moet je of een aanhanger of een bus huren. Wij bezorgen door heel Nederland voor een vast bezorg tarief. Het maakt niet uit of u in Groningen of Amsterdam woont. Het bezorgtarief is gelijk met uitzondering van de Waddeneilanden en België.

Provincie Friesland, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Overijssel, provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid – Holland, provincie Noord – Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland en provincie Brabant.

Het snoeien van een tamme kastanjeboom.

Het beste kun je een tamme kastanje boom snoeien in de maand januari of februari. Bij jonge bomen is het nog belangrijk dat je de kleine zij-takjes weggesnoeid tot een hoogte van 2 meter. Een kastanjeboom kun je ver terug snoeien hij zal zo weer uitlopen. Meestal is de snoei niet nodig.