Dakbomen

Dakbomen soorten kopen. Bomen met een dakvorm om een terras tot een schaduwrijke plaats te maken, ook voor in kleine tuin.

Hieronder vind je de 3 meeste verkochte bomen met een dak of wel dakbomen zijn in alle hoogte beschikbaar.

U kunt online bij ons parasolbomen kopen tegen scherpe prijs

Meer informatie >
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar 100% aankoop garantie op al onze producten.

Over Dakbomen.

Dakbomen zijn prima te gebruiken als een parasolboom. Een natuurlijke overkapping. Een mooie blikvanger voor het hele jaar in de tuin of boven je terras. Een dakboom groeit niet van nature in een dak vorm. Ze worden zo gekweekt. Van nature zijn het bomen die de hoogte in groeien. Werd vroeger alleen de dakplataan als dakboom gebruikt er zijn steeds meer soorten die als dakvorm gekweekt worden. Er zijn zelfs al groenblijvende soorten. Belangrijk is dat je de snoei goed bij houd. Zowel in het voor als het najaar de dakbomen snoeit. Dit omdat het van nature de hoogte in wil groeien. Snoei je hem niet bij dan, dan zal hij weer de hoogte in groeien.

Planten van de bomen.

Dakbomen kunnen het hele jaar geplant worden.  Dakbomen worden in de winter meestal met losse wortel geleverd, maar in de zomer kan dat niet, daarom worden de dakbomen dan met pot geleverd tegen uitdroging.

Bomen dienen in de zomer, het eerste jaar na het planten, de hele zomer van water worden voorzien. Om het ze goed laten aanslaan.

Dakbomen zelf planten

1. Graaf een gat van ongeveer rond 40-50 centimer. Liever iets groter dan de kluit of de losse wortel. Dit is omdat er dan eerst nog wat tuinaarde onder en om de kluit heen kan.

2. Zet de dakboom in het gat, en kijk eerst waar je de boompalen kwijt kan. Vervolgens met een gatenboor maak je een gat van ongeveer 50 cm diep.

3. Zet de palen in de gaten die gemaakt zijn met de palen boor. Pak nu de boom, en zet deze tussen de palen.

4. Gooi nu wat tuinaarde om de boom heen. Stamp de palen en boom goed aan met de voet. Nu de bomen en palen wat stabieler staan, kun je de boomband aan de dakboom palen aan elkaar vast maken.

5. Gooi de oude aarde om de boom en palen heen, en stamp dit goed aan, en geef alles goed water.

6. Nazorg is heel belangrijk, in de zomer moet er elke dag water gegeven worden aan de dakbomen. In de winter is dit niet nodig. In het voor en najaar een aantal keren per week.

Dakbomen bezorgen.

Het bezorgen van de dakbomen is een vak apart. Om deze te vervoeren heeft een goede aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze bezorgservice leveren wij dakbomen vakkundig en snel bij u thuis af, dus geen gesleep meer met de dakbomen.

Dakplataan