Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Split kopen

Split Wanneer u uw tuin wilt gaan bestraten is split een hele goede bouwstof om gebruik van te maken.

Split is namelijk zeer divers en ook nog eens heel erg duurzaam. Met split zorgt u voor een natuurlijke uitstraling waardoor het split in elke tuin goed tot zijn recht komt. Bij Online Groen vind u een ruim assortiment aan verschillende soorten split, zo vind u altijd iets wat bij u past.

Meer informatie >

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Split Wanneer u opzoek bent naar een bestrating voor uw tuin of oprit is split een hele goede keuze. Maar wat is nou precies split? Split is een gesteente dat ook wel breuksteen word genoemd. Het ontstaan gebeurt door het breken van grote stukken gesteente die worden gewonnen uit gebergten. Het breken van het gesteente zorgt voor de hoekige vormen die split zo herkenbaar maakt. De vorm onderscheid split dan ook van grind, want waar grind een rondere vorm heeft zien we bij split dus de herkenbare hoekige vormen. Door deze vorm blijft het dan ook stabieler liggen dan grind en maakt het ook nog eens minder geluid.

Wat zijn de voordelen van split?

Ten eerste is split verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren en soorten, veel meer dan grind. Zo vind u eigenlijk altijd wel een soort split wat aansluit bij de sfeer en uitstraling van uw tuin. Daarbij komt ook nog eens dat split in verhouding tot grind toch wel erg goedkoop is. Dit komt doordat het winningsproces van split korter is dan bij grind, zo is er dus sneller een grote hoeveelheid te verkrijgen. Als laatste heeft split dus scherpe hoeken waardoor het relatief stabiel blijft liggen. Wanneer u liever niet heeft dat uw oprit zoveel geluid maakt zoals bij grind is split een geschikte keuze. De stabiliteit ervan zorgt er namelijk voor het namelijk aanzienlijk minder geluid maakt dan grind.

Nadelen van split.

Het nadeel van split is echter wel dat vuil en aanslag zich sneller kunnen hechten dan bij grind, aangezien grind een gladdere vorm heeft. Alhoewel split ook voldoende waterdoorlatend is, is grind meer waterdoorlatend doordat er meer ruimte tussen de stenen zit. Een ander nadeel van split is dat je er zeker niet met blote voeten of teenslippers over heen kunt lopen, hiervoor zijn de hoekige kanten namelijk te scherp wat een zeer onprettig gevoel geeft.

Bij Online Groen vind u een ruim assortiment aan split in veel verschillende soorten en kleuren. Zo kunt u onder andere uw keuze laten vallen op yellow sun of yellow terra split. Een van de voordelen van dit soort split is de zachte kleur die daardoor mooi te combineren is met natuursteen in verschillende soorten en kleuren. Verder is het erg duurzaam doordat het een erg hard materiaal is, zo is het slijtvast waardoor het erg lang meegaat en onderhoudsarm.

Een anders soort split dat u zult vinden bij Online Groen is Grauwacke split. Dit soort split is zeer hard en gaat daarom ook erg lang mee. Verder is het soort in veel verschillende kleuren en soorten te verkrijgen. Door de natuurlijke en rustige uitstraling van de stenen zijn ze goed te combineren met ander soorten bestrating. Ook geeft de kleur de mogelijkheid om verschillende stijlen en uitstralingen te creëren voor uw tuin. Verder heeft dit soort split een hele goede kleurvastheid waardoor u voor een lange tijd kunt genieten van het split zoals u het heeft aangeschaft.

Split gaan toepassen in de tuin.

Wanneer u split wilt leggen moet u er voor zorgen dat de grond vooraf voldoende is geëgaliseerd. Dit kunt u onder andere realiseren door met een rechte lat over de grond te schrapen. Verder moet u zorgen dat u alle benodigdheden klaarlegt voordat u gaat beginnen. Wanneer u dit heeft gedaan kunt u het worteldoek plaatsen. Wanneer u de banen van het worteldoek overlappend heeft geplaatst en goed tot in de hoeken heeft gelegd kunt u het split erop plaatsen. Bij het plaatsen van het split moet u er op letten dat u een split laag aanhouden die dik genoeg is, anders krijgt u last van gaten en putten. Zorg er echter wel voor dat de laag niet te dik is, dan zult u namelijk wegzakken in het split en dit loopt zeker niet fijn. Wanneer u al het bovenstaande heeft gedaan kunt u genieten van uw nieuwe bestrating!