Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Stenen en klinkers

Stenen en klinkers. Wanneer u op zoek bent naar een mooie en degelijke bestrating voor uw tuin, oprit of terras, zijn stenen of klinkers een hele mooie uitkomst. Of u nou op zoek bent naar getrommelde stenen, gebakken klinkers of een strakke bestrating, bij Online Groen kunt u terecht om van uw tuin een geweldige plek te maken.

Meer informatie >

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wilt u een mooie rustieke uitstraling voor uw bestrating? Dan kunt u bij Online Groen kiezen voor getrommelde stenen. De naam getrommelde stenen komt van het trommelen. Dit trommelen houd in dat de stenen aan alle kanten machinaal worden bewerkt waarbij ze hun scherpe randen en hoeken verliezen. De zijden van de stenen worden als het ware afgerond waardoor het lijkt alsof de bestrating al jaren oud is. De oude uitstraling van de stenen zorgt ervoor dat ze goed tot hun recht komen in een sfeervolle authentieke tuin, maar ook in een moderne tuin.

 Andere opties voor sierbestrating.

Een andere optie zijn gebakken klinkers, deze zijn namelijk ideaal voor een mooie sierbestrating. Deze klinkers worden gemaakt van klei, waarbij het soort klei, de toegevoegde stoffen en de temperatuur waarop ze worden gebakken, de kleur van de klinker bepaalt. De kleur van de stenen vergaat niet doordat, zo kunt u er dus van blijven genieten. Door de specifieke en herkenbare uitstraling van de klinkers zorgt u voor een authentieke en gezellige sfeer in uw tuin.

Verdere voordelen van gebakken klinkers zijn de hoge kwaliteit, waarde vastheid en het weinige onderhoud aan de klinkers. Zo zijn gebakken klinkers oersterk en laten zich hierbij niet beïnvloeden door hoge belasting, extreme temperaturen of verschillende chemicaliën. Doordat de klinkers dus erg lang meegaan, zal ook de waarde van de klinkers niet zakken. In de meeste gevallen worden ze door de jaren heen juist meer waard. Na verscheidene jaren krijgen de klinkers namelijk een nog authentiekere uitstraling, wat de waarde verhoogt. Naast deze beide voordelen zijn de klinkers dus ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Ze hebben namelijk niet veel aandacht nodig om mooi te blijven, zo hoeft u ze dus niet regelmatig schoon te schrobben.

Strakke Stenen of klinkers met een mooie uitstraling.

Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een strakke bestrating, is Strackstone een mooie uitkomst. Dit is namelijk een strakke bestrating die bestaat uit betonsteen zonder een facet. De Strackstone heeft de uitstraling van gebakken steen, maar dan wel met de voordelen van betonsteen. Zo zijn de stenen erg geschikt voor intensief gebruik en een zware belasting.

Wanneer u uw eigen bestrating zult gaan leggen zijn er een aantal punten waar u op moet letten. Zo moet u vooraf bedenken hoe u de waterafvoer wilt gaan regelen aangezien het regenwater door de bestrating niet of slecht zal weg trekken. U kent voor de waterafvoer kiezen om een goot of een rooster aan te brengen, of u zorgt ervoor dat het afschot op de juiste richting naar gazon of een border ligt.

Naast de waterafvoer moet u ook rekening houden met de ondergrond. Zo kunt u bij een oprit een laag gebroken puin aanbrengen met daarover een laagje straatzand om spoorvorming te voorkomen. Wanneer u een pad wilt aanleggen, bedenk dan eerst hoe breed deze moet worden, zorg dat hij breed genoeg is om er gemakkelijk over heen te kunnen met fiets aan de hand, met een rolstoel of wandelwagen.  Verder moet u voor een terras of een pad een zandlaag van circa 20 cm aanhouden. Deze zandlaag moet u, wanneer deze gelegd, aftrillen met een trilplaat.

Voorbereiding van het straten.

Wanneer u begint met straten, is het belangrijk om te beginnen met afsluitbanden om verzakking te voorkomen, daarna kunt u het beste van buiten naar binnen werken met het aanleggen van de bestrating. Wanneer u alle stenen of klinkers heeft liggen, kunt u voegzand tussen de kieren aanbrengen. Als u dit allemaal heeft gedaan kunt u genieten van een mooi bestrating waar u nog jaren plezier van zult beleven.

Stenen en klinkers dus de bestrating laten bezorgen in elke provincie!

In deze provincie in Nederland wordt de bestrating dus de stenen en klinkers bezorgd.

Provincie Gelderland provincie Utrecht Zuid Holland Noord holland Limburg Flevoland Zeeland Brabant Drenthe Friesland Overijssel Groningen.