Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Vaste planten

Vaste planten dit zijn planten die blijvend in de tuin kunnen blijven staan.

Wij leveren alleen kwaliteit tegen scherpe prijs.  Om het nog makkelijker te maken hebben wij de Top 5 gemaakt.

Bij onlinegroen.nl koopt u online vast planten net als in een tuincentrum met kwaliteit producten.

Meer informatie >

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Vaste planten spelen altijd een belangrijke rol in je tuin. Vaste planten zijn niet – verhoutende, meerjarige planten. Vooral de bloeiende vaste planten kunnen een echte aanwinst zijn voor in de tuin. Er zijn ontzettend veel soorten vaste planten. Wat ze bijna allemaal gemeen hebben is dat ze in tegenstelling tot struiken en bomen in de winter bovengronds afsterven. Al hun energie slaan ze op in hun wortel. Als het weer voorjaar word lopen ze opnieuw uit. Maar er komen ook steeds meer groenblijvende vaste planten voor in de tuin. Deze geven ook in de winter kleur aan je tuin. Naast de groenblijvende vaste planten zijn er ook nog vaste planten die in de winter groen blijven

De meeste vaste planten worden in de loop van de jaren steeds groter planten. Veel vaste planten kun je na een aantal jaar, als je ze te groot vind worden, heel eenvoudig delen. Je kunt beide delen opnieuw planten. Vaak zie je deze planten in borders of rondom struiken of heester. Je kunt ze prima combineren met bloembollen. Vaste planten bloeien meestal niet heel lang.

Planten van vaste planten.

Er planten die graag in de volle zon staan, maar er zijn er ook die dit helemaal niet verdragen en het liefst in de schaduw staan. Ook verschilt het per soort in wat voor grond ze het beste groeien. Bekijk dit per vaste plant. De beste periode om te planten is tussen oktober en juni. Ga je in de zomer planten wees er dan van bewust dat de planten dagelijks van voldoende water worden voorzien.

Snoeien van vaste platen.

Snoeien van vaste planten is niet moeilijk maar wel belangrijk voor een goede plant. Je stimuleert namelijk de groei. De plant zal langer bloeien en ouder worden. Bedenk waarom je snoeit en welke soort plant het is. Beperkt snoeien en uitdunnen van vaste planten mag in elk seizoen maar niet teveel. De meeste soorten dienen in het voorjaar gesnoeid te worden. Snoei nooit als het vriest of heel droog is.

Hortensia

Rhododendron