Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Zuurbes

Zuurbes soorten. U kunt bij ons makkelijk online kopen. Wij leveren kwaliteit tegen een scherpe prijs.

In Nederland wordt de Zuurbes Berberis aangeplant in parken en plantsoenen, ook wordt hij als haag aangeplant in de tuin. 

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar aankoopgarantie op al onze producten.

Meer informatie >

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordelen van de Zuurbes.

De Berberis vulgaris zuurbes is een struik die van nature voorkomt in Europa en Azië. Hij heeft veel variatie in kleuren, bloemen, bessen en sommige zijn bladverliezend of groenblijvend. De vele verschillende soorten komen uit Azië, Noord-Amerika en Europa.

Honden en Katten houden niet van de Berberis en blijven er bij uit de buurt. De Zuurbes heeft namelijk venijnige doornen.

Zuurbes kopen.

De zuurbes kan een struik van wel 4 meter hoog worden. De struik heeft enkelvoudige bladeren die meestal 2 tot 6 cm lang zijn en zo’n 2 cm breed. De randen zijn gezaagd – getand en de onderkant van de bladeren is lichtgroen. Er zijn verschillende soorten. Er zijn zowel groenblijvende al bladverliezende struiken van de zuurbes. Op de stengel zitten meestal lange bladdoorns van 3 tot 8 mm. De struik bloeit in de maanden mei en juni. Het bloeit met gele, geurende bloemen in lange hangende trossen. Deze trossen kunnen wel 5 cm lang zijn. In augustus verschijnen de bessen aan de struik tot ongeveer oktober.

Het planten van de zuurbes.

Een zuurbes zal het beste groeien en bloeien op een kalkhoudende en vrij droge grond. De beste plaats om te planten is in de zon al zal hij half schaduw ook verdragen.

Het bezorgen van de zuurbes.

Een zuurbes kan door heel Nederland bezorgd worden. Voor het ophalen heb je een grote auto voor nodig. Met onze bezorgservice leveren wij uw struik vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. Wij leveren door heel Nederland en België. Onlinegroen.nl bezorgd voor een standaard bezorgtarief. Dit geldt voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en voor België.

Een zuurbes leveren en bezorgen wij in elke Provincie.

Provincie Gelderland, provincie Utrecht, Provincie Zuid Holland, provincie Noord Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland, provincie Brabant, provincie Drenthe, provincie Friesland, provincie Overijssel en provincie Groningen

Het snoeien van de zuurbes.

Je kunt de Zuurbes bij knippen zoals je ook een buxus knipt. Bij het snoeien of knippen van de Zuurbes zullen er bijna nooit besjes komen. Het best kun je de struik bij snoeien in de herfst of begin van de winter.