Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Spar

Sparrenboom wordt vooral gevonden op het noordelijke halfrond en houdt van een vochtig en koel klimaat.

Sparren zijn het hele jaar door groen. In Europa worden ze vooral aangeplant als sierboom voor in de tuin of als kerstboom.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar aankoopgarantie op al onze producten.

Meer informatie >

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren


Spar kopen. De spar is een geslacht uit de dennenfamilie. Het zijn naaldbomen. Je ziet ze veel in bossen, maar ook als sier in tuinen en parken. Voor de sier zie je alle mogelijke vormen voorbij komen. Zoals een bol, piramide, dwerg of treurvorm. De spar is een groenblijvende boom. Het hele jaar behoudt de spar zijn naalden. De naalden van de spar staan afzonderlijk van elkaar en zijn platte driehoekige of vierhoekige naalden. De takken staan in een krans rondom de stam. De zijtakken staan in twee rijen tegenover elkaar. De spar heeft ook kegelvruchten. Dit zijn leerachtige kegelvruchten. De zaden vallen pas uit de kegel als de schubben uit elkaar gaan staan. Dit is meestal in het voorjaar. In de herfst zullen dan de kegels eraf vallen. Een spar kan een hoogte van wel 30 meter bereiken. Zijn de omstandigheden ontzettend gunstig voor de spar dan kan het zelfs wel een hoogte van 50 meter bereiken.

Het planten van een spar.

Een spar kun je het hele jaar door planten. De beste periode is tussen oktober en juni. Je kunt in de zomermaanden gaan planten, maar wees er dan van bewust dat de spar dagelijks van voldoende water moet worden voorzien. Anders zal hij namelijk uitdrogen. De grond waar de spar het liefst groeit, moet voedselrijke grond zijn. Ook is het belangrijk dat de grond droog tot vochthoudend is. Een spar heeft een hekel aan te natte grond.

Het snoeien van een spar.

Snoeien van een spar is niet nodig. Het is zelfs beter om niet te snoeien. Vind je het toch wel nodig doe dit dan in het voorjaar.

Het bezorgen van een spar.

Een spar kan door heel Nederland bezorgd worden. Voor het ophalen van de spar heeft u een grote aanhanger of bus voor nodig. Vaak moet deze gehuurd worden. Met onze bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. Wij leveren door heel Nederland en België. Onlinegroen.nl bezorgd voor een standaard bezorgtarief. Dit geldt voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en voor België.