Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Haagbeuk

Haagbeuk kopen | carpinus betulus heeft frisgroen gekarteld blad en is bladverliezend in de winter. 

In Nederland wordt de Carpinus haagbeuk veel aangeplant als haag. De Haagbeuk kopen gaat heel makkelijk met een paar klikken. tegen een scherpe prijs.

Haagbeuk is relatief een van de goedkoopste manieren om een goene haag mee te krijgen.

Meer informatie >

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een haagbeuk kopen. Er zijn meerder benamingen voor de haagbeuk, zo wordt hij ook wel de hekelteer of heern genoemd. Mensen kennen meestal meer de beukenhaag. Het is dan ook een prachtige haag die bloeit in de maanden april en mei. De bladeren van hebben een hartvormige voet en de top is gespitst. De takken hebben een prachtige grijsachtige kleur. In de zomer worden deze struiken in pot geleverd.

Dit is om het vocht bij de kluit te houden. Dit verkleint de kans op uitdroging bij het verplanten en planten. In de winter wordt de haagbeuk met losse wortel geleverd. Dan is het namelijk niet nodig om ze in pot te leveren. Hiervoor zijn geen scherpe richtlijnen, het is puur afhankelijk van de weersomstandigheden. Bijvoorbeeld bij een koud voorjaar kan de haagbeuk langer met losse wortel worden geleverd. Bij een lange nazomer worden ze langer in pot geleverd.

Het planten van een haagbeuk.

Een haagbeuk kan het hele jaar geplant worden. De beste periode om dit te doen is tussen oktober en juni. In de zomer wordt de struiken in pot geleverd. Dit is prima maar er zit dan meer risico aan met het aanslaan. Als de haagbeuk dagelijks van voldoende water word voorzien, dan zal het geen probleem zijn.

Het liefst groeit de haagbeuk in vochtige, voedselrijke en kalkrijke grond. Hoeveel haagbeuken u per meter kunt gaan planten is afhankelijk van de gewenste dichtheid. Voor een enkele rij struikjes kunt u er vijf per strekkende meter planten. Gaat u voor een dubbele rij, dan kunt u er 9 per strekkende meter planten.

Het bezorgen door Nederland en Belgie.

Het bezorgen van een haagbeuk is een vak apart. Om deze te vervoeren heeft u een goede aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze bezorgservice leveren wij uw haagbeuk vakkundig en snel bij u thuis. Dit alles binnen 5 werkdagen. 

Het is aan te raden om twee keer per jaar te snoeien. Dit om het mooiste resultaat te krijgen. Je krijgt dan namelijk een vollere haag die beter zijn vorm behoudt.