Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Vorken

Vorken Om uw tuin goed te kunnen onderhouden bent u natuurlijke allerlei verschillende tuingereedschappen nodig om flink aan de slag te kunnen. Zo kan een van deze benodigdheden natuurlijk ook een vork zijn, hiervoor kunt u terecht bij het ruime assortiment dat Online Groen voor u beschikbaar heeft gesteld. 

Meer informatie >

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij Online Groen kunt u terecht voor al uw benodigdheden wat betreft uw tuingereedschap, zo komt u onder andere ook verschillende soorten vorken tegen, maar wat is nou precies een vork en welke functies kan deze bevatten? En wat zijn aandachtspunten bij het aanschaffen?

Een vork is een soort tuingereedschap dat voor verschillende werkzaamheden kan worden gebruikt, dit hangt er echter wel van af welk type hark u aanschaft. Zo kunt u een stalvork gebruiken voor het uitmesten van paarden-, schapen-, geitenstallen. Maar daarnaast kunt u het natuurlijk ook gebruiken voor het opscheppen van gevallen fruit of ander tuinafval zoals het onkruid uit uw moestuin. Door de licht gebogen tanden van de vork is hij ideaal om te gebruiken bij opscheppen.

Wanneer een eigen vork nodig.

Wanneer u uw eigen aardappels verbouwd is het ideaal om een aardappelriek aan te schaffen. Zo kunt u namelijk uw aardappels op een duurzame en vlotte manier rooien. Om de aardappels te rooien steekt u de riek voorzichtig onder de plant en dan kunt u de riek wat heen en weer woelen om de plant wat losser te krijgen, daarna duwt u de gehele plant in een beweging omhoog. Wanneer u ze heeft gerooid maakt u ze schoon en kunt u genieten van uw eigen verbouwde aardappelen!

Zoals een aardappelriek geschikt is voor aardappels is een bietenriek, zoals de naam het al zegt, geschikt voor het opscheppen van bieten. En zo is een spitvork erg geschikt om mee te spitten in uw tuin of moestuin. Zeker wanneer u klei- of andere zware grond in uw tuin heeft is een spitvork erg handig. Een mestvork kunt u gebruiken voor het opscheppen of verluchten van een mesthoop, dit is ideaal voor wanneer u bijvoorbeeld paardenstallen of geitenstallen heeft.

Wat is precies een hooivork en riek.

Een hooivork is door zijn lange steel en stevige riek erg geschikt voor het verplaatsen en verspreiden van hooi. Daarnaast is hij ook nog eens geschikt voor het verluchten van een compost- of mesthoop

Een belangrijk aandachtspunt bij het aanschaffen van een vork is de lengte van de steel. Deze lengte hangt af van uw eigen lengte. Wanneer u de steel te kort heeft neemt u een gebogen houden aan waardoor u last zult krijgen van uw rug als u deze houding langer blijft aannemen. Een te lange steel is echter ook niet prettig aangezien het werk dan waarschijnlijk onnodig zwaar wordt. Dit laatste is echter niet altijd het geval, zo kunt u bij een hooivork een lange steel goed gebruiken om het hooi op een hooiwagen te gooien.

Wat voor materiaal wordt meestal gebruikt voor een riek.

Wat betreft het materiaal van de steel, word hier meestal hout voor gebruikt. Dit is namelijk een sterk materiaal dat niet snel zal breken en fijn aanvoelt om vast te houden. Houd er echter rekening mee dat hout wel gevoelig is voor vocht, zorg er daarom voor dat u uw vork opruimt op een plek waar hij niet nat wordt. Verder zijn er stelen te verkrijgen met en zonder handvat, wanneer u zwaardere werkzaamheden wilt uitvoeren is een handvat toch wel erg prettig. Zo kunt kiezen voor een T-vorm of een D-vorm. Een D-vorm handvat is prettiger vasthouden dan een T-vorm aangezien uw hand hier minder goed omheen sluit.

Omdat u natuurlijk zo lang mogelijk gebruik wilt maken van uw tuingereedschap is het belangrijk om het goed te onderhouden. Zo houdt u ze in een goede staat en blijft het gemakkelijker om ermee te werken. Allereerst is het belangrijk dat u uw gereedschap na gebruik schoonmaakt. Dit kan door er met de tuinslang over heen te spuiten, maar als er dan nog aarde blijft zitten kunt u er een borstel bij gebruiken.  En wanneer er roest op de stelen ontstaat kunt u dit verwijderen met een staalborstel of met schuurpapier. Vergeet naast het metaal ook een houten  steel en het handvat niet, zo kunt u deze insmeren met lijnzaadolie. Denk naast het onderhoud ook aan de opbergplek voor uw gereedschap. Wij raden u aan om up gereedschap op te hangen en op een droge plek te bewaren.