Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Natuursteen

Natuursteen Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe bestrating voor uw tuin, die aansluit bij de uitstraling die u voor uw tuin wilt, heeft Online Groen een mooi assortiment aan natuurstenen. natuurstenen zijn namelijk een goede keuze. Ze zijn te verkrijgen in veel verschillende soorten en hebben zo een ruime diversiteit aan sfeer en uitstraling te bieden.

Meer informatie >

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat houd natuursteen nou in? Natuursteen is te verkrijgen in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er onder andere soorten zoals leisteen, hardsteen, graniet, marmer, kalksteen, zandsteen en kwartsiet. Deze stenen worden gewonnen in grote blokken waar later tegels uit worden gezaagd. Voor de afwerking van natuursteen zijn er verschillende mogelijkheden wat af hangt van het soort materiaal.

 Waarom zou u voor natuursteen kiezen?

Waarom zou u nou voor natuursteen kiezen om uw tuin mee te bestraten? Natuursteen heeft verschillende voordelen. Zo is natuursteen 100% natuurlijk waardoor elke tegel uniek is door onregelmatigheden of kleine imperfecties wat zorgt voor een authentieke uitstraling. Hiernaast is natuursteen ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Verder kan het wel levenslang meegaan wat het ontzettend duurzaam maakt.

Elk product heeft natuurlijk nadelen, zo ook natuursteen. Allereerst kan natuursteen vrij duur zijn, hier staat tegenover dat een natuurstenen vloer wel erg duurzaam is en lang meegaat en u er dus voor langere tijd plezier van heeft. Natuursteen is wel gevoelig, zo moet u er rekening mee houden dat schoonmaakmiddelen de steen aan kunnen tasten en hierbij ook nog eens vlekken achter kunnen laten. Wat betreft krasbestendigheid scoort natuursteen niet erg hoog. Er zullen door de tijd heen kleine beschadiging vormen die te tegel nog unieker maakt, de een vind dit echter  prachtig terwijl een ander dit totaal niet wil aangezien hun terras dan veranderd of ze vinden dat de tegels ‘lelijk’ worden.

Waar u nog meer op moet letten, is dat natuursteen veel warmte opneemt wanneer de zon hierop schijnt. Wanneer de zon in de zomer heet is betekent dit dat de stenen ook ontzettend heet worden. om de kans op brandplekken te voorkomen kunt u dan beter niet op blote voeten lopen. Wanneer u een hond of een kat heeft, word u natuursteen ook niet aangeraden, aangezien zij hun poten gemakkelijk kunnen verbranden.

De oppervlakte van de natuursteen.

Als we kijken naar de bewerking van het oppervlakte van de natuurstenen, zijn er verschillende mogelijkheden die afhankelijk zijn van het soort natuursteen. Zo kan natuursteen worden gepolijst, dit houd in dat het oppervlak een glans laag krijgt wat zorgt voor een kleur versterking en verduidelijking van witte vlekken of de structuur die de steen uniek maakt.

Een andere mogelijkheid waar u voor kunt kiezen is een gezoet oppervlak. Bij het zoeten word de tegel als het ware afgemat en krijgt de tegel een effen oppervlak. Wanneer er veel over uw tegels zal worden gelopen, kunt u beter kiezen voor zoeten dan voor polijsten. Het zoeten zal er, ook na veel gebruikt dan nog mooier uit zien. Verder zijn er nog mogelijkheden die u hoogstwaarschijnlijk wel kent zoals schuren, zagen, zandstralen of trommelen. Bij deze laatste optie worden de tegels op maat gemaakt en krijgen de tegels een wat verouderde look doordat de randen van de tegels eraf worden getrommeld.

Bij Online Groen heeft u o.a. de keuze uit bluestone, dit is chinees hardsteen die tegenwoordig steeds meer word gebruikt. De reden van zijn populariteit is de duurzaamheid en de mooie uitstraling, daarbij komt dat hij goed bestand is tegen vorst en dooi. Doordat het zo hard is, kan het wel gevoelig zijn voor krassen, maar ook dit is goed te voorkomen en te verhelpen met bijv. een impregneer laag.