Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Treurwilg

Treurwilg kopen | is een bekende boom in het Nederlandse landschap.

De grote treurwilgen waarvan de takken tot op de grond kunnen hangen of de wel bekende rijen knotwilgen die we zien langs de sloten en meren

Makkelijk je treurwilg kopen tegen scherpe prijs.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar aankoopgarantie op al onze producten.

Meer informatie >

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De Treurwilg is er wel in wel 300 verschillende soorten, waarvan er een klein aantal in Nederland gekweekt worden. Wilgen zijn ook mooi in een kleinere tuin toe te passen en zelfs in een pot op het terras te houden. De treurwilg heeft zijn naam te danken aan zijn hangende takken. Dit betekend niet dat het een boom is die treurig van aard is. Helemaal niet zelfs. Het is een ware blikvanger. De boom heeft een prachtig gele gloed en ook prachtige katjes. Vooral aan de rand van een vijver geven ze een prachtige sfeer. De treurwilg is ook zeker geschikt voor de tuin. Het verdraagt namelijk een flinke snoei. De boom kan zonder snoeien een hoogte van wel 15 meter bereiken. De bladeren zijn tussen de 5 en 10 centimeter lang. De bovenkant van de bladeren is groen en de onderkant blauwachtig groen.

Het planten van een treurwilg.

De boom staat het liefst op een vochtige stand plaats. Als standplaats het liefst in de zon of half in de schaduw. Een treurwilg kun je het beste planten tussen oktober en juni. In de zomer periode kan het wel, maar wees er dan van bewust dat de boom dagelijks van genoeg water wordt voorzien. Vooral in periodes waarin weinig tot geen water valt. Treurwilg boom kunnen het hele jaar geplant worden. De beste periode is tussen 1 oktober en 1 juni. in de zomer wordt hij in pot geleverd.

Een treurwilg bezorgen.

Een treurwilg kan door heel Nederland bezorgd worden. Voor het ophalen van een treurwilg heeft u een auto met aanhanger of een bus voor nodig. Met onze bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. Wij leveren door heel Nederland en België. Onlinegroen.nl bezorgd voor een standaard bezorgtarief. Dit geldt voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en voor België.

Een treurwilg leveren en bezorgen wij in elke Provincie. Provincie Gelderland, provincie Utrecht, Provincie Zuid Holland, provincie Noord Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland, provincie Brabant, provincie Drenthe, provincie Friesland, provincie Overijssel en provincie Groningen

Het snoeien van een treurwilg.

Het is een boom die flinke snoei prima verdraagt. Het enige wat te nadele van een treurwilg bij snoeien kan zijn is dat het zijn natuurlijke vorm verliest. Snoei alleen takken die overlast veroorzaken.

Dit snoeien kun je het beste in januari of februari doen.