Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Winterlinde

Winterlinde boom kopen | kwaliteit tegen een scherpe prijs. Een winterlinde word in het Latijns de tilja cordata genoemd. De winterlinde is een lindesoort die in Europa in het wild vooral in het wild voorkomt, maar ook ga je de winterlinde steeds meer als sierboom zien in parken en tuinen.

Meer informatie >
€ 99,95
  • Deze maand gratis bezorging boven € 200,-
  • Op voorraad binnen 5 werkdagen in huis
  • 2 jaar aankoop garantie
  • Betaal veilig met IDEAL Pay-pal of achteraf
  • De nummer 1 in buitengroen
  • Klanten geven Online Groen een 8,2/10 (957 beoordelingen)

Vragen? Neem contact met ons op via telefoon of WhatsApp.


06-1007 6381
0523-857146
iDEAL LogoMastercard LogoVisa LogoBancontact LogoPayPal LogoBol.com Logo

Volledige beschrijving

Een winterlinde wordt meestal rond de 30 meter hoog. De kroon is meestal dicht en koepelvormig. De schors van de winterlinde is als hij nog jong is glad en grijs. Later wordt hij donkergrijs en gegroefd. De knoppen van de winterlinde zijn glad, glanzend donkerrood en de vorm van de knop is eivormig.

Kenmerken;

Tilia cordata 'Greenspire' heeft een eindhoogte van 15-20 meter zonder snoei.

Bladkleur: groen bloemkleur: geel tot cremekleurig, niet wintergroen, winterhard, in de nazomer ontstaan er in de winterlinde kleine ronde vruchten, mooie bast, decoratieve bladeren.

Over de winterlinde kopen.

De bladeren hebben de vorm van een hart. De bladeren kunnen zo'n 5 cm groot worden. De randen van de bladeren zijn fijn gezaagd. De kleur is van het blad is aan de bovenkant donker, glimmend groen. De onderzijde is veel bleker van kleur. In de bladnerven zitten haartjes. De bloemen van een winterlinde zijn wit. De bloemen groeien in groepjes van vier tot vijftien stuks. Een winterlinde kan tegen droogte. Dit komt door het wortelstelsel van de winterlinde. Deze is heel uitgebreid maar ook diep. Hier door kan het uit de diepte nog water halen. De voorkeur van een winterlinde is wel een vochtige bodem met een hoge luchtvochtigheid. De winterlinde kan zowel in halfschaduw als op zonnige plaatsen groeien. Op zonnige plekken zullen er meer bijen op de winterlinde af komen. Meestal heeft de winterlinde ook geen problemen met wind. Het enige kan zijn dat hij iets kwetsbaarder zal zijn tijdens vorst. Het beste groeit de winterlinde op voedselrijke grond. Een winterlinde hoeft niet perse gesnoeid worden. Al zal een winterlinde na snoeien snel weer herstellen.

Winterlinde planten wanneer ?

Winterlinden kunnen het hele jaar geplant worden. De beste periode is tussen 1 oktober en 1 juni. in de zomer wordt hij in pot geleverd.

Meer informatie

Meer informatie
LatijnsenaamTilia cordata 'Greenspire'
WinterhardJa
GroenblijvendNee
GrondsoortKlei, Lichte klei, Veen, Zand
BloeikleurGroen
BladkleurGroen
GroeivormLaan

Maten

Winterlinde
Stamomtrek 8-10 cm
€ 99,95
Winterlinde
Stamomtrek 10-12 cm
€ 109,95
Winterlinde
Stamomtrek 12-14 cm
€ 134,95
Winterlinde
Stamomtrek 14-16 cm
€ 154,95

Veelgestelde Vragen

  • Hoe kan ik bestellen?
  • Hoe kan ik betalen?
  • Welke garantie heb ik?
  • Kan ik retourneren?
Stel uw vraag

Heeft u een vraag over dit product, laat het ons weten door het onderstaande formulier in te vullen. U krijgt zo spoedig een antwoord op uw vraag. Wij proberen u op zo optimaal mogelijk van dienst te zijn.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!