Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Echte kerstboom kopen

Echte kerstboom kopen. Er is veel keus in kerstbomen, van nep, kunst of een echte kerstboom.Vaak komt een kunstboom uit China. Ze worden gemaakt van aardolie, wat erna kunststof word. Vaak worden er aan kunst kerstbomen ook nog brandvertragers toegevoegd. 

Het voordeel van een kunstboom is, dat je niet elkaar een nieuwe hoeft te kopen. Je kunt hem namelijk prima 5 tot 10 jaar gebruiken, maar of het beter is voor het milieu is maar de vraag.

Elk jaar worden er weer veel echte kerstbomen verkocht. Namelijk zo 2,5 miljoen bomen. Circa 1,2 miljoen komt ook daad werkelijk uit Nederland. De meeste zijn nordmann, maar ook de fijnspar, zilverspar, blauwe spar, fraseri en de koreana zijn veel gebruikte kerstbomen.

Kerstbomen uit Nederland.

Ze worden door heel Nederland gekweekt. Import bomen komen vaak uit Italië en Duitsland.

Wij bezorgen echte kerstbomen door heel Nederland. Zo heeft u geen last van naalden op uw achterbank of dat de boom toch net niet past in de auto. 

Een echte kerstboom heeft wel water nodig. Laat hem dus niet uitdrogen, want dan worde de kans op overleving kleiner en gevaar voor brand groter. Het is ook niet aan te raden om de boom dicht bij een verwarming of felle lampen te plaatsen. Geeft de kerstboom dagelijks water!

Een kerstboom kan nadat hij u huis feestelijk heeft versierd en het echte kerst gevoel heeft gegeven ook prima in de tuin geplant worden. Zorg nadat hij in de tuin word geplant wel dat hij de eerste weken dagelijks van voldoende water word voorzien als het niet regent. 

Het is aan te raden om de kerstboom niet van 25 graden in uw huis direct in de tuin te planten. Zet hem eerst in een wat koelere ruimte. Zo kan hij alvast wennen aan andere temperatuur. 

Heeft de boom al veel naalden verloren, dan heeft hij niet heel veel zin meer om hem nog te gaan planten. De kans op overleving is dan klein.

Wel zijn er bijvoorbeeld boeren die het inzamelen, en ze verwerken voor de koeien. Ook kun je de takken er afknippen en vorst gevoelige planten/ struiken in uw tuin er mee afdekken.