Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Clematis soorten

Clematis kopenEen klimplant, ook wel bosrank genoemd. Bloemkleuren groen, wit, geel, oranje, roze, rood, blauw en paars. Wij, onlinegroen.nl leveren kwaliteit tegen een scherpe prijs.

 

De clematis behoort tot een grote groep klimplanten. Deze klimplanten hebben allemaal schitterende bloemen in ontzettend veel kleuren. Er zijn ook groenblijvende clematissen. Een clematis is een prima plant om een muur of pergola tot een ware bloemenzee te maken. Hij bloeit van maart tot oktober. De clematis kan een hoogte van 8 meter bereiken.

Soorten van de clematis. Clematis ville de Lyon, Clematis montana Alba, Clematis hagley hybrid en de Clematis de president

Het planten van een clematis.

De clematis staat graag met zijn voeten in de schaduw en groeit zo met ranken omhoog. Het plaatsen van een dakpan boven de wortels van een clematis geeft wel schaduw maar houdt ook het noodzakelijke regenwater tegen. Dit is beter om niet te doen. Plant liever andere tuinplanten rondom de wortels. Ook heeft een clematis steun nodig om te kunnen groeien en klimmen. Zorg voor een rek, muur of pergola. De grond moet normaal tot goed doorlatend zijn. Hij groeit het beste in humusrijke grond. Zorg er ook voor dat de grond niet uitdroogt.

Bezorgen van planten.

De clematis kan door heel Nederland bezorgd worden. Met onze bezorgservice leveren wij vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de tuin indien dat nodig is. Wij leveren door heel Nederland en België. Onlinegroen.nl bezorgd voor een standaard bezorgtarief. Dit geldt voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en voor België.

Een clematis leveren en bezorgen wij in elke Provincie.

Provincie gelderland, provincie utrecht, Provincie zuid Holland, noord holland limburg flevoland zeeland brabant drenthe friesland overijssel groningen.

Snoeien van een clematis.

Dit is afhankelijk van het soort clematis. Het is namelijk afhankelijk van de bloeitijd. Direct na de bloei snoei je dode en oude twijgen. Je snoeit ze terug tot op de dikke knop. Knip alle nieuwe clematis het eerstvolgende voorjaar na het planten tot 30 cm boven de grond terug. Dit is om de vertakking te stimuleren.