Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Coniferenhagen

Coniferen hagen bestellen en online kopen en planten, vers van de kweker. Coniferenhaag is zeer geschikt voor snel veel privé in de tuin. Deze zijn er in alle soorten en maten verkrijgbaar zoals 180 of 200 cm, maar ook voor een smalle en lage coniferen-haag kun je bij ons terecht, ook bieden wij grote coniferen te koop aan. Deze zijn zeer geschikt om inkijk van de buren te verminderen, omdat het een groenblijvende struik is.

Om het makkelijk te maken hebben wij een Top 4 meest populaire en meest verkochte haagconiferen op een rij gezet. Deze maand hebben wij een zeer goede 25% kortingsactie, op de coniferen thuja brabant. Deze staat in de rij hieronder erbij, deze is van goede kwaliteit en ook zeer geschikt als haag. Waarom wij zo veel korting kunnen geven is omdat wij samenwerken met de grootste kwekers en wij grote aantallen in 1 keer inkopen, dus de volume inkoop. Wij leveren een conifeer in alle provincies Nederland en Belgie. Maar wat is nou eigenlijk de beste tijd om coniferen te planten, dit een afhankelijk van een aantal factoren, zoals het weer en welke maand, ze geplant worden. Hieronder op de pagina gaan wij daar verder op in, om het verder te onderbouwen.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar aankoopgarantie op al onze producten dus goedkope coniferen met A kwaliteit. Bekijk ook eens onze 10 zekerheden.

Welke coniferenhaag is geschikt voor jou ?

Er zijn een aantal keuzes voor coniferen struiken, de meest bekende is de brabant, deze zal je ook veel tegenkomen in de tuinen. Deze is een gemiddelde groeier. Een ander soort haagplant is de laurier rotundifolia dit is een snellere groeier, het is wel geen conifeer, maar is zeer goed geschikt als haagplant, voor meer en snel privé in de tuin. De coniferen zijn aan de bovenkant in een punt, een soort van piramide. Dat kan een nadeel zijn van een conifeer, dat heeft bijvoorbeeld de laurier niet. Deze is dan ook samen met de conifeer de beste en goedkoopste keuze per strekkende meter.

Coniferen zijn makkelijk zelf te planten en dat scheelt veel kosten voor een hovenier die anders ingehuurd moet worden. Het is een kwestie van een sleuf graven en potgrond erbij doen en planten maar, even kort door de bocht gezegd. Het net/gaas wat om de wortels zit van de conifeer, moet er omheen blijven zitten, dit is om het grond, dus vocht bij de wortels te houden. Nog een tip de nazorg is net zo belangrijk als de voorbereiding. Het belangrijke is dat ze de eerste maanden van voldoende water worden voorzien, in de zomer is dat elke dag, in het voor en najaar is dat om de dag, of het moet boven de 20 graden zijn. Dus ga hier zorgvuldig mee om. 

Ben je op zoek naar een wat fijner model van een coniferenhaag dan is de Thuja smaragd een goede keus. Deze kom je ook wat minder vaak tegen in de tuinen. Deze is wat fijner van blad en minder grof dan de andere conifeer. Bij de blauwe en de gele zijn ze dus niet groen van kleur.

Hoeveel coniferen per meter ?

Hoeveel coniferen per meter ,voor de grote maten coniferen vanaf de hoogte 1 meter 50 kunnen er 2.5 stuks per strekkende meter aangehouden worden. Voor de kleinere maten onder de 1 meter 50 hoog kunnen er 3 stuks per strekkende meter aangehouden worden.

Hoogte                 Per meter               Afmeting geul

30-40                    5                                          15x15

40-60                    4                                          -

60-80                    4                                          -

80-100                  3                                          20x20

100-120                3                                          -

120-140                3                                           -            

140-160                2.5                                       25x25

160-180                2.5                                       -

180-200                2.5                                       30x30

200-250                2.5                                       -

250-300                2.5                                       -

300-350                2                                          40x40

350-400                2                                          -

Coniferenhaag bezorgen

Het is makkelijk online uitzoeken en bestellen en kopen van coniferenhaag, wij leveren door heel Nederland en Belgie.  En bezorgen ongeacht waar u in Belgie of Nederland de bestelling bezorgt wilt hebben, uitgezonderd de waddeneilanden. De bestelling wordt binnen 3 tot 5 werk dagen bij u afgeleverd. U krijgt 2 a 3 dagen na aankoop een mail met de bezorgdatum. Dit is meestal wanneer je voor maandag 12 uur besteld nog dezelfde week in huis. Voor meer vragen kijk eens bij veelgestelde vragen.

Bezorgen in elke provincie. 

Coniferenhaag kopen, wij leveren in de volgende Provincies. Provincie Friesland, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Overijssel, provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid – Holland, provincie Noord – Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland en provincie Brabant en Twente en de plaats Emmen, Zwolle Assen.

Ook in elke provincie in Vlaanderen Belgie. Zoals provincie Antwerpen provincie Limburg provincie west Vlaanderen Provincie Vlaams Brabant Provincie Oost Vlaanderen

Coniferen planten, wanneer is beste planttijd ?

Coniferen planten wanneer, dit kan het hele jaar door geplant worden, in de maanden oktober, november, december, januari, februari, maart, april, mei worden ze met kluit geleverd, behalve de kleinste maten. Dit zijn ook de makkelijkste maanden om ze te planten. In het eerste jaar moeten ze wel in het voorjaar zomer en najaar elke dag van water worden voorzien. In de maanden juni, juli, augustus, september worden ze in pot geleverd dit kan ook prima maar hou dan wel rekening mee dat ze elke dag, van zowel 2 keer per dag van voldoende water moet worden voorzien, dit is voor het eerste jaar erg belangrijk om het aanslaan goed te laten verlopen.

In de zomer worden ze in pot geleverd. In het najaar en winter periode worden ze dus met kluit geleverd. De kluit wordt bij elkaar gehouden met een net, deze hoef ook niet verwijderd te worden als je ze gaat planten. Dit net houdt de kluit bij elkaar, zo dus ook het vocht bij de wortels. Wij raden dan ook aan om deze eromheen te laten zitten. Wordt deze wel verwijderd, dan kunnen wij geen garantie geven op de coniferenhaag. Dit net is biologisch afbreekbaar, en verrot ook gewoon door de jaren heen, en geef geen schade aan de grond of natuur.

Coniferen planten welke grond ?

In welke grond kunnen de coniferen struiken het beste geplant worden, dit is een goede vraag. Coniferen kunnen bijna in elke grond geplant worden, mits er voldoende schone dus geen schrale grond om de kluit van de conifeer aanwezig is. Daarom is het aan te raden om een aantal zakken tuinaarde bij de bestelling bij te bestellen.

Coniferenhaag snoeien en onderhouden.

Coniferenhaag snoeien. Deze worden gemiddeld 2x per jaar gesnoeid. De eerste keer worden ze rond de langste dag van het jaar gesnoeid. De 2e keer kunt u de coniferenhaag rond september snoeien. U kunt nooit dieper dan waar de groene twijgen zitten, tot op het hout dus. Twijgen lopen namelijk niet meer uit, dus als u verder snoeit, dan krijg u een kale plek in de coniferen.

Coniferen thuja brabant

Coniferen thuja smaragd

✅Wat zijn de beste coniferen?

De beste coniferen bestaan niet. Voor elke situatie is dit weer anders. Er zijn een aantal soorten die het meest voorkomen. Op de pagina gaan wij dieper op deze 3 soorten in. Afhankelijk van u situatie, en smaak kan er 1 gekozen worde.