Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Groenblijvende-Leibomen kopen

Groenblijvende-leibomen kopen. Wilt u meer privacy in u tuin krijgen, ook in de winter. Deze leibomen zijn groenblijvend, zijn wintergroen en winterhard, dus dat betekend dat u het hele jaar het zicht van bijvoorbeeld de buren verminderd, omdat ze dan ook bladhoudend zijn. Deze zijn in verschillende stamhoogte beschikbaar, ook 2 meter.

Om het makkelijk te maken hebben wij de top 4 naast elkaar gezet.

De groenblijvende bomen zijn in verschillende stamdikte te krijgen, hoe dikker de stam, hoe meer takken de boom heeft. De Leilaurier is ook nog snelgroeiend boom. Online makkelijk uw groenblijvende-leibomen kopen ook voor een kleine tuin, tegen een scherpe prijs, dat kan bij onlinegroen, wij leveren alleen de beste kwaliteit. Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit met 2 jaar aankoopgarantie op al onze producten.

Welke groenblijvende boom past bij mij.

Er zitten geen hele grote verschillen in de groenblijvende leibomen. De leilaurier is de meest voorkomende en makkelijke leiboom, deze zal je dan ook het meeste tegen komen in nieuwbouw wijken in de tuin. Dit is komt doordat het een makkelijke boom is en in elke grondsoort wel groeit, dus zorg er wel voor dat er voldoende grond aanwezig is rond de wortels van de boom, maar dat het goede aarde is die niet heel schraal is. Het beste is om geen onnodige risico te nemen, bestel eenvoudig een paar zakjes tuinaarde bij je bestelling en het is opgelost. Maar ook ook qua prijs betreft is de Leilaurier een goede keus. Door zijn mooie groene en grote bladeren geeft hij ook de hele winter prive in de tuin. 

Kom het niet op de prijs aan, dan kun je ook voor de lei eikenboom kiezen. Deze is wat duurder in prijs maar heeft ook een wat minder voorkomende uitstraling. Hij heeft een soort van mooie gloed over zijn bladeren heen, en daarmee ook een wat mooiere uitstraling.

Groenblijvende leibomen planten wanneer?

Groenblijvende leibomen kunnen het hele jaar geplant worden. In de zomer worden ze in pot geleverd. In de winter meestal met losse wortel, maar dit is niet bij alle soorten. Voor het aanslaan en de garantie van de bomen maakt het niet uit, het is belangrijk wanneer het gebeurt.

Een leiboom planten kun je prima zelf doen. Dit is geen moeilijke klus, en je bespaart al snel veel geld voor een hovenier. Hieronder vind je de stappen die je moet nemen op deze te planten.

1. Graaf een gat van ongeveer rond 40-50 centimeter. Liever iets groter dan de kluit of de losse wortel, omdat er dan eerst nog wat tuinaarde onder en om de kluit heen kan.

2. Zet de boom in het gat en kijk eerst waar je de boompalen kwijt kunt. Vervolgens maak je met een gatenboor een gat van ongeveer 50 cm diep.

3. Zet de palen in de gaten die gemaakt zijn met de palenboor. Pak nu de leiboom en zet deze tussen de palen.

4. Gooi nu wat tuinaarde om de boom heen, stamp de palen en boom goed aan, met de voet. Nu de bomen en palen wat stabieler staan, kun je de boomband aan de leiboompalen aan elkaar vast maken.

5. Gooi de oude aarde om de boom en palen heen, en stamp dit goed aan, en geef alles goed water.

6. Nazorg is heel belangrijk in de zomer moet er elke dag water gegeven worden aan de leiboom. In de winter is dit niet nodig. In het voor en najaar een aantal keren per week. Hier is een pagina met foto's over het inplanten.

Groenblijvende bomen snoeien.

De groenblijvende bomen hebben elk jaar snoei nodig. Het beste kan er gesnoeid worden in het vroege voorjaar, dit is de aangewezen tijd daarvoor. Hagen kunnen geknipt worden in de zomer. Door regelmatig te snoeien worden de leirekken mooi vol.

Bomen bezorgen.

Het bezorgen van leibomen is een vak apart. Een boom heeft al snel een lengte van 3 meter. Om deze te vervoeren heeft een goede aanhanger of grote bestelbus nodig. Met onze eigen bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis. Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen pagina.

Provincie Friesland, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Overijssel, provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid – Holland, provincie Noord – Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland en provincie Brabant.

Wij snappen dat leibomen een grote uitgave is daarom geven wij zekerheid.

Wij zijn lid van een keurmerk, dit heeft als voordeel voor de klant dat er altijd een passende oplossing gevonden wordt, mocht er een meningsverschil ontstaan bij het leveren van groenblijvende leibomen.

Leilaurier

Quercus ilex