Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Hortensia snoeien Tip

Hortensia snoeien is een mooi en makkelijk klusje. Hij bloeit ongeveer de helft van het jaar en heeft mooie kleuren zoals de rode blauwe witte en de roze hortensia en nog andere soorten.

Snoeien Hortensia.

Wanneer kun je het beste hortensia snoeien en hoe?

Een hortensia snoeien is geen moeilijke klus. Het is een mooi en makkelijk klusje. Een hortensia bloeit ongeveer de helft van het jaar in mooie kleuren zoals in rode, blauwe wit en roze bloem kleuren. Er zijn nog meer soorten. Een hortensia kan je een aantal keer per jaar snoeien. Snoei altijd als de plant in ruststand is. Wel belangrijk is dat het niet te koud is. 

Wanneer kun je het beste een hortensia snoeien?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je een hortensia gaat snoeien. Het beste is om in het voorjaar (april) of in het najaar (oktober) te snoeien. Dit omdat de plant dan in ruststand is. Ga niet snoeien als het heel koud is of als het vriest. 

Het snoeien van een hortensia kan gewoon met een knip schaar. Knip / snoei niet meer dan één derde van de plant. Snoei de dode takken van de hortensia eruit, net boven de dubbelle knop. Het snoeien van een hortensia is niet noodzakelijk. Het is afhankelijk wat je wil met je hortensia. Vaak is het doel om het niet te groot te laten groeien. Belangrijk is dat het snoeien van een hortensia de bloei niet bevorderd voor het volgende jaar. 

Vind je de hortensia qua grote prima en wil je de groei remmen? Doe dan wortelsnoei. Dit doe je door met je spade enkele wortels door te steken. Doordat de wortels zijn doorgestoken belemmer je de aanvoer van voeding voor de groei van de hortensia. Hierdoor zal hij minder snel groeien. 

Bij alle soorten hortensia kun je uitgebloeide bloemen wegknippen. Sommige laten de uitgebloeide bloemen zitten als vorstbescherming. Deze bescherming is heel minimaal. En andere mensen vinden het leuk om in de winter toch nog uitgebloeide bloemen in de winter te hebben.

Na het snoeien zijn deze uitgebloeide bloemen van de hortensia mooi om te verwerken in kerststukken! kijk voor nog meer handige tips in onze tuinkalender. Hier vind je leuke weetjes en tips.

hortensia snoeien

Het snoeien van Hortensia in oktober.

Als het niet vriest in oktober kan de hortensia heel goed in oktober gesnoeid worden.

Het beste is om dit te doen gewoon met een knipschaar. Het liefst per jaar niet meer dan 1 derde van de plant weg knippen. Voor de rest knip je de dode takken van de hortensia eruit en net boven de dubbel knop.

Snoei van de hortensia is niet altijd noodzakelijk. Neem ook een kijkje in onze tuinkalender voor meer handige tips.