Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Laurier kopen

Laurier kopen | deze zijn zeer geschikt om meer privacy in je tuin te krijgen en is winterhard en groenblijvend. Je kunt ze in alle maten, hoogte en soorten bestellen. Omdat de laurieren groenblijvend zijn in de winter en veel takken hebben en ook nog grotere bladeren, zijn ze zeer geschikt voor een haag. Dit is ook nog eens snelgroeiende struik en dus zeer geschikt tegen inkijk van de buren of de straat.

Maar wat is nou de beste tijd om ze te planten? Dit is een goede vraag, want dit is belangrijk om een mooi resultaat te krijgen. Verder op de pagina gaan wij hier verder op in, omdat het elke maand anders is, hier is geen enkel antwoord op.

Wij leveren kwaliteit tegen een scherpe prijs. Om het makkelijk te maken hebben wij de Top 4 meest verkochte op laurier een rij gezet. Dit is de beste en goedkoopste haag oplossing voor snel resultaat. Wij zijn hierin gespecialiseerd en daarom hebben wij de beste  aanbieding en kwaliteit voor een volle laurier. Met deze maand een mooie korting van 25%. Deze haag is de beste keus voor een haagplant en ook goedkope snelle oplossing voor meer privé in de tuin per strekkende meter.

Bij onlinegroen.nl koopt u kwaliteit laurieren met 2 jaar aankoopgarantie op al onze producten.

Welke laurier is geschikt voor jou ?

Er zijn een aantal keuzes als het om een laurier gaat. Een donker en een lichtgroen. De rotundifolia is lichtgroen van kleur. Deze is deze maand ook in de aanbieding. De donkere Caucasica is meestal ook wat duurder per stuk. De lichtgroene zal je dan ook het meest in de tuinen tegenkomen. Dit is een makkelijke struik en groeit bijna in elke tuin. Groenblijvende laurier is ook lekker dicht het hele jaar rond, en dus groenblijvend in de winter. Daarom is deze ook de beste erfafscheiding, voor de prijs per strekkende meter.

Het is ook een praktische plant waar je alle kanten mee op kan, je kun hem lang kort, breed en smal laten worden. Hij kan ook tegen een stootje van veel regen of een droge periode. Waarom wij zoveel korting kunnen geven is omdat wij deze in grote aantallen inkopen en samenwerking hebben met de beste en grootste kwekers. De Caucasica is wat donker van kleur en zul je ook wat minder tegenkomen in de tuinen. Deze heeft witte bloemen. Tussen de dichtheid van de struiken zit geen verschil.

Wij snappen dat de tuin een grote uitgave is daarom geven wij graag zekerheid.

Wij zijn lid van een keurmerk. Dit betekend dat de laurier altijd aan een bepaalde kwaliteit moet voldoen. Als dat niet zo is kun je altijd een beroep doen op het keurmerk, mocht je niet voldoende tevredenheid hebben over een aangeboden oplossing. Het keurmerk gaat dan een beroep op onlinegroen.nl doen om het op te lossen, anders raken wij het keurmerk kwijt. Bekijk ook eens onze 10 zekerheden.

Wanneer is de beste tijd om de laurierhaag planten te plaatsen?

De laurier kan het hele jaar door geplant worden, dit is alleen voor de kleine maten, de grote maten vanaf 1 meter zijn in de zomer niet leverbaar. Dit komt omdat ze dan in pot geleverd worden en dan zijn de maten beperkt, omdat ook de grote maten niet lang in leven blijft in een pot, of te veel zorg vraagt zoals water, en te snel te groot worden. In het voorjaar en najaar worden ze met kluit geleverd, dat is dan ook voor grote maten de beste tijd om geplant te worden. Dit is om te voorkomen dat de laurier van tevoren al is uitgedroogd voordat die geplant wordt. Maar er zitten wel nadelen aan om ze in de zomer te planten. Het heel belangrijk dat ze in goede tuinaarde te planten. In zandgrond kunnen de struiken niet aanslaan, omdat er geen voeding in zand zit. Zorg ervoor dat er rond de kluit minimaal 50 cm voldoende goede aarde is.

Het nadeel in de zomer.

Het nadeel in de zomer dus de maanden juni juli, augustus en september is dat je ze elke dag, soms bij hele hete dagen wel 2x per dag van water moet worden voorzien. Vooral de eerste maanden net na het planten. Soms kan dit een probleem worden, als je een paar weken op vakantie wilt gaan. Nog een nadeel is als ze in de zomer geplant worden, dat ze dan duurder zijn dan in de andere maanden. Dit is omdat ze dan in pot worden geleverd. Bij uitdroging van de planten kunnen wij dan ook geen garantie geven. Wij zijn er zelf meer een voorstander van om ze in de maanden oktober, november, december, januari, februari, maart, april en mei te planten. Als ze in het najaar geplant worden zit er een kleiner nadeel aan, dat is dat je daarna een veel vorst kan krijgen. De laurier kan daar prima tegen en de laatste jaren hebben we ook geen hele strenge winter meer gehad. 

Hoeveel laurieren op een meter ?

Hoeveel laurier op een meter, dat is een beetje afhankelijk van je budget en wensen. Voor de grote maten vanaf 1 meter 50 kunnen er 2.5 stuks per strekkende meter aangehouden worden. Voor de kleinere maten onder de 1 meter 50 hoog, kunnen er 3 stuks per strekkende meter aangehouden worden. Dit is puur een indicatie voor een mooie dichte haag. Je zou er ook voor kunnen kiezen om wat langer te wachten voor een mooie dichte haag dus 2 per strekkende meter, dat scheelt wel in kosten, maar heb je niet gelijk een dichte haag.

Hoe breed en diep moet de sleuf zijn voor het planten ? 

Hoogte             Per meter                          Afmeting geul

30-40                5                                          15x15

40-60                4                                          -

60-80                4                                          -

80-100              3                                          20x20

100-120            3                                          -

120-140            3                                           -            

140-160            2.5                                       25x25

160-180            2.5                                       -

180-200            2.5                                       30x30

200-250            2.5                                       -

250-300            2.5                                       -

300-350            2                                          40x40

350-400            2                                          -

De afstand.

De laurier afstand kan net als hierboven om de 50 cm geplant worden, dus dan komen er 2 per strekkende meter. Je zou ze ook om de 30 cm kunnen planten dat betekend 2.5 per meter voor een mooie, snelle, dichte haag. Voor meer vragen kijk eens bij veel gestelde vragen pagina.

Bezorgen van de Laurierkers.

Voor het bezorgen van laurier Rotundifolia struik heeft u een grote aanhanger of bus voor nodig. Vaak moet deze gehuurd worden. Met onze bezorgservice leveren wij uw boom vakkundig en snel bij u thuis en zetten hem ook nog in de tuin of oprit. Het is makkelijk online uitzoeken en bestellen, of u nu in Amsterdam Utrecht of in Groningen woont wij leveren ook door heel Nederland Duitsland en Belgie. De Laurier worden tegen een vaste prijs bezorgd, of u kunt ze ook op afspraak afhalen bij onze vestiging in Balkbrug, dus in provincie Friesland, provincie Groningen, provincie Drenthe, provincie Overijssel, provincie Gelderland, provincie Utrecht, provincie Zuid – Holland, provincie Noord – Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland en provincie Brabant. 

Het snoeien van de haag.

Laurier is makkelijk te snoeien,dus onderhouden maar dient wel goed gesnoeid te worden, zodat de haag mooi en strak in vorm blijft. Als dit niet gebeurd zal de haag al gauw breed uitgroeien. Het fel groene blad geef veel kleur aan de tuin. Hij heeft geen speciale ondergrond nodig in de tuin, dus kan hij bijna in elke tuin geplant worden. Het klimaat in ons land is goed geschikt voor de laurier.

Prijzen van de laurier

De prijzen van laurier Rotundifolia struik zijn veel lager dan in een tuincentrum, dit komt doordat wij rechtstreeks aan de klant leveren en geen duur tuincentrum hebben met veel personeel en op duur A locatie. Onze kwaliteit is hetzelfde als in een tuincentrum, ze komen namelijk bij dezelfde kwekers vandaan. Bij ons zijn de planten zelfs verser, als er bij ons een bestelling binnenkomt worden ze pas uit de grond gehaald. Dit om de levertijd dat ze uit de grond zijn zo kort mogelijk te houden. Zolang je met de schep in de grond kan, kan deze geplant worden. Dit kan in elke gewenste hoogte en stamdikte geleverd worden. Hij is geschikt voor iedere tuin en heeft geen speciale ondergrond nodig waar hij in geplant kan worden. De laurier mooi als erfafscheiding.

Populiersoorten hagen.

Laurierkers

Taxus

Portugese laurier

Coniferen.