Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Magnolia

Magnolia bomen kopen. In het nederlands wordt deze ook wel beverboom genoemd. Deze zijn er in veel verschillende soorten, bomen en struiken met mooi blad. Ook de grote magnolia boom kan je online kopen. De Magnolia heeft een mooie bloeitijd.

Wij leveren alleen kwaliteit Magnolia bomen tegen een scherpe prijs. Wij geven garantie op al onze producten. Wij doen dit, omdat wij alleen kwaliteit leveren.

Magnolia kan als een struik zijn maar ook als een boom. Als je een magnolia bijhoudt qua snoei zal het niet supergroot groeien. Hierdoor is de magnolia of ook wel de beverboom ook geschikt voor de wat kleinere tuinen. Je hebt een beverboom met mooie paarse bloemen die vanaf mei bloeit. Deze boom kan wel 3 meter hoog worden. Een wat groter soort is de Magnolia. Deze boom heeft mooie witte bloemen. De magnolia kobus bloeit vanaf april. Dit is een langzaam groeiende magnolia maar deze kan wel tot 8 meter hoog worden. Dan is er ook nog de magnolia grandiflora. Deze is groenblijvend. Dit betekend dat hij in de winter ook zijn bladeren behoudt. En bloeit in de zomer tot ongeveer september. De bekendste magnolia is de magnolia soulangeana. Deze magnolia heeft prachtige zachtroze bloemen.

Over de Magnolia 

De magnolia boom, ook wel de beverboom genoemd is afkomstig van de heester. Je heb soorten die vrij klein blijven, maar ook soorten die uitgroeien tot een boom. Als de magnolia uitgroeit tot boom blijven ze nog vrij klein. De magnolia of ook wel beverboom is dus ook zeer geschikt voor kleinere tuinen. Een kleine beverboom is bijvoorbeeld de Magnolia Susan. Deze beverboom heeft prachtige paarse bloemen. Meestal bloeit de magnolia in maart en april. Er zijn ook magnolia’s met witte, roze, paarsrode en gele bloemen. Het zijn prachtige grote bloemen. De bloemen hebben een bloemdek bestaande uit de bloemdekbladeren. De bloemen zijn omgeven door harde en meestal behaarde schubben. Ook heeft de bloemknop nog vliezige schutbladen. Loopt de bloem uit, dan worden deze bruin en zullen afvallen, de magnolia heeft ook twijgen. Deze kunnen een sterke aromatische geur geven van anijs.

De bladeren van de magnolia staan afwisselend op de stengel. De bladeren zijn nooit gedeeld en bijna altijd volledig gaafrandig. De bladvorm van de magnolia is ovaal tot langwerpig ovaal. De vrucht van een magnolia is een verzamelvrucht. Het is een bes. De bessen zijn vaak met elkaar vergroeid. Als de besjes rijp zijn barsten de besjes open langs een groef die aan de buitenkant in de lengte loopt. Hierbij komen felgekleurde zaden tevoorschijn. De rijpe besjes hebben een leerachtige glanzende rode of oranje kleur. Ook wordt de magnolia wel een tulpenboom genoemd. Dit is niet correct. Deze bomen zijn veel groter. Een magnolia kan maximaal een hoogte van 8 meter bereiken. Een magnolia kun je het beste in de zon of halfschaduw planten in normale vocht doorlatende tuingrond. Het snoeien van een magnolia is niet noodzakelijk. De bloeitijd van een magnolia verschilt enorm per soort. Aan de hand van uw eigen wensen kunt u daar een keuze in maken.

Een magnolia planten.

Het planten van een magnolia moet niet op een te natte plek. De wortels van de magnolia vinden dat niet prettig. De wortels van een magnolia zijn ook erg gevoelig voor bevriezing of rotting.

Wij snappen dat Magnolia bomen een grote uitgave is.

Het bezorgen van de magnolia.

Wij bezorgen door heel Nederland tegen vaste lage prijs in elke provincie met uitzondering van de Waddeneilanden en België.

Bezorging van de bomen in elke provincie, Gelderland, provincie Utrecht , provincie Noord Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland, provincie Brabant, provincie Drenthe, provincie Friesland, provincie Overijssel, provincie Groningen of provincie Zuid Holland

Het snoeien van de magnolia.

Het mooiste is om een magnolia niet te vaak te snoeien. De natuurlijke vorm van de magnolia gaat hiermee verloren. Je kunt hem best snoeien als je dat wenst maar beperk dit tot maar een paar keer. Je stimuleert namelijk bij de snoei van magnolia’s de verticale scheuten die dan vanuit het hart van de boom gaan groeien. Hierdoor krijg je een heel andere vorm.