Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Vijgenboom kopen

Vijgenboom kopen | je komt ze nog niet heel veel tegen in de Nederlandse tuinen. Onterecht wordt er vaak gedacht dat een vijgenboom niet in ons klimaat kan groeien. Een vijgenboom kan prima in de Nederlandse tuinen groeien. Maak wel de juiste keuze in de standplaats. Een vijgenboom is eenvoudig te onderhouden. Het enige onderhoud is het snoeien.

Soorten vijgenbomen.

De meeste vijgenbomen die in Nederland te koop zijn, zijn winterhard. In de tuincentra zie je vaak dat de vijgenboom geen naam heeft. Jammer, want u weet dan niet welk soort u koopt. Er zijn namelijk wel degelijk verschillende rassen. Een veel verkochte vijgenboom is de Brown Turkey. Dit is een winterharde boom met een mooie vijg.

Vijgenboom onderhouden.

In strenge winters kan de vijgenbomen bevriezen. De afgevroren takken kun je meteen verwijderen. De vijgenboom groeit dan gewoon weer uit. Als er aan het begin van de winter nieuwe kleine knoppen beginnen te groeien kun je deze laten zitten. Als het een zachte winter is zullen ze overleven. Komt er wel een strenge winter dan zullen er in het voorjaar nieuwe vijgen groeien.

Bezorgen van de bomen.

Het bezorgen van een vijgenboom gebeurd bij onlinegroen voor een vast bedrag. Het maakt niet uit of u in Amsterdam of Groningen woont. Door heel Nederland is het een vast bedrag met uitzondering van de Waddeneilanden en België.

De prijzen zijn veel lager dan in een tuincentrum, dit omdat wij rechtstreeks aan de klant leveren.

Vijgenboom kopen. Provincie Gelderland, provincie Utrecht, Provincie Zuid Holland, Provincie Noord Holland, provincie Limburg, provincie Flevoland, provincie Zeeland, provincie Brabant, provincie Drenthe, provincie Friesland, provincie Overijssel en provincie Groningen

Vijgenboom planten.

Een vijgenboom staat het liefst op een beschutte plek, waar het lekker warm is. Een ideale plek is dicht bij een muur te planten. Het liefst aan de zuidkant. Wat vooral belangrijk is dat de vijgenboom niet in de volle wind staat. Hij heeft warmte nodig om zo zijn vijgen te laten rijpen. Een vijgenboom is geen boom die heel geschikt is om in een pot te groeien. Als je hem wel in pot plant, wees er dan van bewust dat de vijgenboom sneller bevriest. Doordat hij in een pot staat ook de kluit bevriezen. In volle grond is deze kans vele malen kleiner. Plant een jonge vijgenboom altijd in het voorjaar. Dit is beter omdat het dan het hele seizoen nog wortels kan maken zodat hij de eerste winter goed doorkomt zonder te bevriezen.

Een vijgenboom heeft een hekel aan natte grond. Let daarom op dat de vijgenboom echt niet in te natte grond komt te staan of plaats hem op een kleine verhoging.

Vijgenboom snoeien.

Een vijgenboom snoei je in de rustperiode. Dit is tussen november en februari. Let op dat het sap van de vijgen niet op je huid komt. Dit kan namelijk irriteren. Een vijgenboom hoef je alleen maar een beetje uit te dunnen. Zijtakken vormen zich vanzelf.

Vijgen oogsten.

Afhankelijk van welke vijgenboom je hebt zijn ze meeste vijgen rijp tussen augustus en september. Als de vijgen rijp zijn zie je dit meestal wel. Ook kun je het meestal wel voelen. Vijgen van bijvoorbeeld de Brown Turkey worden donkerpaars en barsten ook een beetje open. Vijgen kun je slecht bewaren. Dus pluk en eet.