Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Tuintips September

De zomer loopt op zijn eind. Het gras groeit nog volop door, dus je zult moeten blijven maaien. Voer het maaisel wel af. Het verteert nu minder goed en de kans dat het door het vele vocht gaat liggen schimmelen, is groot. Afgemaaid gras kan gewoon in de compostbak. Overhangende takken kun je nu zonder problemen afknippen. Ook (te lange scheuten van) klimplanten kunnen worden gefatsoeneerd.

Planten

Verwijder de uitgebloeide bloeistengels uit de rozenstruiken. Snoei ook de zwakke scheuten aan de rozenstruiken weg. Plant herfst- en winterbloeiers op de plaatsen waar de uitgebloeide eenjarige zomerbloeiers staan. Verwijder eerst de uitgebloeide planten en voorzie het plantgat van nieuwe potgrond. Plant groenblijvende planten.

Denk hierbij ook aan het decoreren van bijvoorbeeld de balkonbakken en de hanging baskets. Zet de in juli gezaaide tweejarige op de gewenste plek. Deel te grote vaste planten. Vaste planten kun je nu scheuren of (ver)planten. De grond is nu nog warm, niet droog en de planten kunnen zich voor de winter voldoende van de ingreep herstellen.

Haal de planten uit de grond, snij of steek de jonge buitenste delen eraf en plant die opnieuw in. Het oude hart gooi je weg. Geef hanging baskets water door het mandje even onder te dompelen. Koop nu alvast de bloembollen die in de herfst geplant moeten worden. De narcissenbollen kunnen eind september de grond al in. De andere bollen in oktober, november en december. Poot sneeuwklokjes en krokussen. Hyacintbollen kun je opkweken in een speciaal hyacintenglas. Fraai om binnenshuis te doen. Stimuleer de groei van peterselie door de onderste grootste bladeren af te knippen.

Bomen, heesters en hagen

Snoei de topscheuten en zijtakken van de heg om een strak aanzicht te houden. Plant nieuwe hagen en heesters. September is geschikt om coniferen te planten. De bodem is nu nog warm: in de warme grond kunnen ze voor de winter nog wortels vormen. Pluk rijp fruit van de fruitbomen en ondersteun de zware takken die vol zitten met appels en peren. Raap valfruit, om schimmelziektes te voorkomen, zo snel mogelijk op. Snoei fruitbomen wanneer ze de eindknop gevormd hebben. Ook notenbomen en kastanjebomen kunnen in september gesnoeid worden.