Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Tuintips November

In de maand november kan het enorm gaan stormen. Controleer daarom of alles nog stormvast zit zoals klim- en leiplanten en boombanden bij bomen die aan een paal vastzitten.

Planten

Plant wintergroene struiken in bakken met een brede, rechte bodem. Dit verkleint de kans op omwaaien van plant met pot. Haal zomerbloeiende bollen/knollen uit de grond en bewaar ze op een vorstvrije plek. Plant rozen zonder potkluit. Rozen in pot kunnen het gehele jaar geplant worden. In november is er veel keus. Voor je rozen plant, moet je de grond diep omspitten zodat je de rozen ook diep kunt planten. Stop veel voedsel in de grond zoals gedroogde koemest of rozenmest. Snoei bomen en struiken met een vroege sapstroom. Doe dit nadat het blad van de bomen is gevallen. Wanneer het niet vriest kun je sieruien planten.

Bomen, heesters en hagen

Knip de heg aan de bovenkant om een strakke bovenlijn te krijgen. Snoei de fruitbomen met pitvruchten. Strooi kalk bij de voet van fruitbomen. Snoei de esdoorn, berk en notenboom. November is een prima tijd om bladverliezende heesters, hagen en bomen te planten. Maak altijd een flink plantgat waar de wortelkluit royaal in past en plant niet dieper dan de struik of boom in zijn pot stond. Plant vanaf november tot in het late voorjaar fruitbomen. Graaf een gat dat eenderde groter is dan de kluit of de kale wortels. Maak een heuveltje los zand in het midden van de kuil, zet de boom er in en spreid de wortels uit. Til tijdens het dichtgooien van het gat het boompje een beetje op en draai het rond. Zo krijg je grond tussen de wortels.

Snoeien

Het is nu het moment om de Berk, Esdoorn, Walnoot en Druif te snoeien. Snoei je deze soorten pas na half januari dan kunnen ze gaan bloeden en zelfs doodbloeden. Waar je nu beter nog vanaf kunt blijven zijn zomerbloeiende rozen want die snoei je pas na februari. Ook de ceanothus en Hortensia mag je nu niet snoeien.

Zet winterplanten in je bloembakken
Doe je zomerbloeiers weg, maar ruim je bakken niet op. Je kunt er de hele winter door plezier van hebben als je ze nu beplant met groenblijvende en winterbloeiende planten zoals Hebe, Skimmia, kleinbladige klimop, bonte Euonymus fortunei, winterhei, maagdenpalm of dwergconifeertjes. Plant er ook wat kleine voorjaarsbloeiers bij zoals tulpjes, krokussen, narcissen etc. Zo heb je er vast voor gezorgd dat het ook in het vroege voorjaar een mooi plaatje oplevert.

Extra tuintips
Om ze te beschermen tegen vorst kun je lelies het beste tussen de bodembedekkers planten. Rozen die in je tuin staan kun je tegen vorst beschermen door ze rond de basis 'aan te heuvelen' (er grond tegen aan brengen). Metalen emmers en teiltjes isoleren totaal niet. Dus planten die daarin staan bevriezen extra snel. Het helpt dan om ze te isoleren met noppenfolie. Heb je kleigrond die omgespit moet worden , doe dat dan nu. Heb je zandgrond, wacht dan tot het voorjaar. Klei moet kapot vriezen om lekker rul te worden.