Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Tuintips Maart

In maart wordt de natuur weer wakker. Deze maand begint namelijk ook weer de lente. De tuin begint gelukkig weer te leven.

Bekijk ook eens onze maart aanbiedingen. en deze maand Gratis verzending. Wist je dat dit de beste maand is om je planten in je tuin te zetten.

Onderhoud planten.


Haal bij goede weersvoorspellingen het winterdek en de aangeaarde grond rond planten weg. Dek in dat geval de planten af. Voorzie de bodem van mest.

Planten
In maart kun je de rozenstruiken voor het laatst snoeien. Gazon, struiken, bomen, klimmers, rozen en kuipplanten beginnen nu, na hun winterse rustperiode, weer volop te groeien en hebben daarom flink mest nodig. Plant klimplanten en bind ze direct goed aan. Je kunt deze maand nog pollen van vaste planten scheuren en een nieuwe plaats geven.

Gebruik voor dit werk een riek. Vergeet niet om ze op de nieuwe plek water te geven. Knip de dorre delen en stengels van planten af en te lange, losse takken van de klimop. Snoei de kamperfoelie terug.

Snoei begin maart de zomerbloeiende clematis boven een knoppenpaar zo laag mogelijk boven de grond. Knip de voorjaarsbloeiende clematis meteen na de bloei. Knip siergrassen bij of kam ze met een hark uit. Plant de dahliaknollen. Plant rozen zonder potkluit.

Rozen in pot kunnen het gehele jaar geplant worden. Houd de grond van mandjes voorjaarsbloemen vochtig, maar absoluut niet doornat. Pas op voor slakken. Ze zijn dol op jonge uitlopers.

Botanische of heesterrozen moet je niet kort snoeien. Als ze te groot worden, kun je wel wat oude takken bij de grond wegnemen. Struik- en stamrozen moet je tussen 1 maart en 1 april snoeien. Snoei ze tussen 10 en 30 centimeter boven de grond.

Bomen, heesters en hagen.

Bomen en struiken in de volle grond, kunnen nu nog verplant worden, later niet meer. Snoei de heide, zodat oude bloeitoppen worden verwijderd. Snoei de heg door scheuten van het vorige jaar voor de helft weg te knippen. Snoei ook de overige heesters die na 1 juli bloeien. Snoei de fruitbomen met steenvruchten.

Bekijk ook eens onze maart aanbiedingen.