Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Tuintips April

In de maand april begint alles in de tuin weer te groeien. groenblijvende struiken en hagen met kluit zoals laurier en portugese laurier kunnen worden geplant. Het is ook de maand om zomerbollen te planten.

Planten

Zaai eenjarige planten direct op de plaats van bestemming. Plant de druif. Plaats deze bij voorkeur tegen een zuidmuur. Zaai zaaigoed uit en plant de vaste planten en zomerbollen. Bind de klimplanten tijdens de groei aan. Haal oude scheuten bij het bamboe weg. Snoei ze tot op de grond. Zaai de zonnebloemen in de volle grond. Wanneer bloembollen zes weken de tijd krijgen om af te sterven, zullen ze het volgende jaar wellicht weer gaan bloeien. Leg een knoop in overgebleven narcisbladeren.

Dat ziet er beter uit. Alles wat in een pot is gekweekt kun je gewoon planten. Je kunt ze altijd in de grond zetten, want de wortelkluiten worden daarbij nauwelijks aangetast. Meng extra compost of potgrond door de uitgegraven grond en vul daar de ruimte rond de wortels weer mee op. Stamp de grond goed aan en geef de struik flink water. Doe dit de eerste maanden na het planten regelmatig, want een groenblijver verdampt veel water via het blad.

Bomen, heesters en hagen

De pruimenboom moet gesnoeid worden nu de sapstroom weer op gang is gekomen. Snoei de lavendel om wildgroeiende scheuten en oude bloeitrossen te verwijderen. Volg bij het snoeien de natuurlijke vorm van de plant.

Snoei de clematis, die vanaf 1 juli bloeit, terug tot de eerste sterke knoppen aan de scheuten die in het voorgaande jaar zijn aangegroeid. Pak ook de campsis en de bruidssluier aan. Snoei, na de bloei, voorjaarsbloeiende struiken.

Snoeien
Knip oude bladeren van siergrassen en varens weg. Uitgebloeide bloeiwijzen kun je nu het beste verwijderen. Heesters die op eenjarig hout bloeien kun je nu snoeien. Verwijder het dode hout uit heesters. Vanaf nu mag je maandelijks hagen snoeien. Heb je rozen nog niet gesnoeid, begin daar dan zo snel mogelijk aan.

Kijk ook voor de april maand aanbiedingen.