Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Zomereik

Zomereik kopen, deze kan heel oud worden. Het is een historische boom die je veel in het bos tegen komt. De bladeren van een zomereik zijn onregelmatig gelobd. De bladeren hebben 3 tot 7 bochtige insnijdingen. De vorm van de bladeren is asymmetrisch. De bladeren zitten in groepjes aan de toppen van de twijgen. Hierdoor maakt de kroon een rommelige indruk. De hele jonge zomereiken kunnen ook in de winter hun verdorde bladeren vast houden.

Meer informatie >
€ 99,95
  • Deze maand gratis bezorging boven € 200,-
  • Op voorraad binnen 5 werkdagen in huis
  • 2 jaar aankoop garantie
  • Betaal veilig met IDEAL Pay-pal of achteraf
  • De nummer 1 in buitengroen
  • Klanten geven Online Groen een 8,2/10 (956 beoordelingen)

Vragen? Neem contact met ons op via telefoon of WhatsApp.


06-1007 6381
0523-857146
iDEAL LogoMastercard LogoVisa LogoBancontact LogoPayPal LogoBol.com Logo

Volledige beschrijving

De oudere eiken verliezen hun blad in de late herfst. De vruchten van de zomereik zijn de eikels. Ze zijn ongeveer 3 cm lang. Ze groeien op steeltjes van 5 tot 12 cm. De schors van de jonge zomereik is glas en grauw – groen glanzend. Bij de oudere zomereik wordt de schors diep en onregelmatig gegroefd en de kleur van de schors word grijs groen. Hoe ouder de eik is hoe dieper de groeven in de schors. Een zomereik kan een hoogte van soms wel 30 meter krijgen.

Ook de kroon kan wel 35 meter breed worden. In het bos met veel bomen om de zomereik heen zal de stam recht omhoog groeien en de kroon relatief klein blijven. De hoogte van een zomereik in de bossen zal ook niet hoger worden dan 20-25 meter. Als een zomereik op een vruchtbare en voldoende vochthoudende bodem geplant wordt zal een zomereik veel sneller groeien. Het beste groeit de zomereik op voedselrijke leem en kleibodems. De zomereik heeft veel licht nodig. De vruchten van een zomereik zijn de eikels. De eikels worden door veel wilde dieren gegeten. Vooral de eekhoorns en Vlaamse gaaien verzamelen de eikels en maken hier een wintervoorraad van. Hierdoor zorgen ze ook voor verspreiding van de zomereik.

Zomereik planten wanneer?

De zomereik kan het hele jaar geplant worden. De beste periode is tussen 1 oktober en 1 juni. in de zomer wordt hij in pot geleverd.

Meer informatie

Meer informatie
LatijnsenaamQuercus robur
WinterhardJa
GroenblijvendNee
GrondsoortKlei, Lichte klei, Veen, Zand
BladkleurGroen
GroeivormLaan

Maten

Zomereik
Stamomtrek 6-8 cm
€ 99,95
Zomereik
Stamomtrek 8-10 cm
€ 109,95
Zomereik
Stamomtrek 10-12 cm
€ 139,95
Zomereik
Stamomtrek 12-14 cm
€ 169,95
Zomereik
Stamomtrek 14-16 cm
€ 194,95
Zomereik
Stamomtrek 16-18 cm
€ 239,95
Zomereik
Stamomtrek 18-20 cm
€ 299,95

Veelgestelde Vragen

  • Hoe kan ik bestellen?
  • Hoe kan ik betalen?
  • Welke garantie heb ik?
  • Kan ik retourneren?
Stel uw vraag

Heeft u een vraag over dit product, laat het ons weten door het onderstaande formulier in te vullen. U krijgt zo spoedig een antwoord op uw vraag. Wij proberen u op zo optimaal mogelijk van dienst te zijn.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!