Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Laagblijvende struiken kopen voor de tuin.

3 apr. 2019

Laagblijvende struiken kopen voor in de tuin. Dit soort laurierplant is zeer geschikt om laag te blijven. Een laagblijvende struik geeft structuur en diepte aan je tuin. Ook kun je hiermee een prima haag maken, of vlakken die je opvult met laagblijvende struiken. Je hebt twee soorten, er zijn groenblijvende en blad verliezende struiken.

De groenblijvende blijven het hele jaar door groen. Dit is dan ook een ideale schuilplek voor vogels. Deze groenblijvende maar ook nog eens laagblijvende struiken laten in de winter een mooi gevulde tuin zien. Ze geven kleur aan een verder verdorde uitziende tuin. Er zijn ook nog die bessen dragen. Dit is in de winter een prachtig gezicht.

Er zijn heel veel verschillende soorten laagblijvende struiken. Je kunt hierbij denken aan de buxus, bepaalde soorten coniferen of de laurier prunus ‘otto luyken’. De meeste laagblijvende struiken, ook wel heesters genoemd vertakken in meerdere houtige twijgen. Dit vertakken gebeurd meestal laag aan of zelfs in de grond. Ook al zijn het laagblijvende struiken, het is wel belangrijk dat je ze snoeit. Door het snoeien zullen de struiken een mooiere vorm behouden en blijven ze laag.

Ook de laurierplant kan een laagblijvende struik zijn. Een bekende laagblijvende struik is toch wel de Prunus ‘otto luyken’. Dit is een compacte variant van de laurieren. Hij groeit langzaam en zal ook niet hoger worden dan 1 meter. Het is een wintergroene struik die heel sterk is. Door zijn glanzende en spitse bladeren heeft hij een aantrekkelijk uiterlijk. De Prunus ‘otto luyken’ zie je ook vaak in plantsoenen aangeplant, maar ook in de particuliere tuinen word hij zowel losstaand als in haagvorm geplant.

Snoeien van struiken kun je het beste in maart doen. Na wens kun je snoeien. Dit kan betekenen dat alleen de vorm bij snoeit, maar je kunt hem ook flink terug snoeien om hem extra laag te houden. In september kun je nog een keer snoeien, dan is het aan te raden alleen de vorm een beetje bij te snoeien.

Een laagblijvende struik is ook prima in vorm te snoeien. Hierbij kun je denken aan de buxus die in bolvorm worden gesnoeid, maar ook de conifeer is uitstekend geschikt voor vorm snoei.

Bij onlinegroen kunt u terecht voor alle laagblijvende struiken. Zo kunt u precies kiezen wat bij u past. Een laagblijvende struik kunt u makkelijk en online uitzoeken bij onlinegroen.nl.

Onlinegroen.nl bied alleen A- kwaliteit struiken aan, en dit tegen een scherpe prijs.

Wij bezorgen in heel Nederland en België voor een vast, laag bezorgtarief. Wij leveren alle lage struiken binnen 5 werkdagen bij u thuis.