Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Beste groenblijvende haag kopen.

8 nov. 2019

Beste groenblijvende haagplanten zijn altijd al populair geweest. Een voorbeeld van een strakke groenblijvende haag is dan ook de buxus. Deze struik kwam je bijna in elke tuin wel tegen. Daarnaast is ook de conifeer een groenblijvende haag die niet weg te denken is uit de tuinen.

Een groenblijvende haag geeft je tuin het hele jaar privacy. Ook geeft het een warme uitstraling in de verder kale tuin in de winter.

Een van de betere groenblijvende hagen is toch wel de taxus. Officieel is de taxus baccata een conifeer. Hij is alleen veel mooier en eleganter met zijn glanzende naalden en compacte groeivorm. De taxus zie je vaak in een strakke haagvorm gesnoeid en vaak gebruikt al omheining van de tuin. Met de taxus kunt u namelijk een prachtige donkergroene, natuurlijke muur vormen. Een taxushaag kan prima as hoge haag maar ook als lage haag is het een prima struik. Hij is namelijk makkelijk te snoeien. Door hem te snoeien kunt u hem laag houden maar zal de haag ook voller en compacter worden.

De beste groenblijvende haag taxus.

Een taxus is niet alleen makkelijk in de verzorging ook is het een struik die niet veel eisen aan het grondsoort vraagt. Het enige waar een taxus niet van houd is erg natte voeten.

Nog een van de betere en sterke groenblijvende hagen is de laurier.

De laurier is een prachtige wintergroene haagplant. Er zijn verschillende soorten laurier, ieder met zijn eigen charmante eigenschap. Voor de wat smallere hagen is de Portugese laurier geschikt. Dit is namelijk een stijlvolle struik met een slanke groei. Door een Portugese laurier kan ook prima in kleinere tuinen, mits ze op tijd worden gesnoeid. Voor kleine tuin zijn ook de laurier Etna, en de laurierkers geschikt.

De bredere soorten laurier zijn vooral geschikt voor de middel grote tot grote tuinen. Hierbij kun je denken aan de laurier Rotundifolia, Novita en de Caucasica. Ook deze struiken hebben een luxe uitstraling alleen groeien ze een stuk breder. Alle soorten laurier zijn wel groenblijvend. Een laurier is prima te snoeien, hierdoor kun je een prachtige strakke haag creëren of door hem minder of niet te snoeien kun je een meer landelijke of natuurlijke haag maken.

Haagstruiken struiken.

Wij verkopen alleen A-kwaliteit struiken. Deze kunnen makkelijk en snel worden thuisbezorgd. Dit in heel Nederland en België voor een vast laag tarief.