Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Lage haag voortuin

2 feb. 2022

Lage haag voortuin. In sommige gevallen is het mooi om een lage haag te planten. Bijvoorbeeld als de haag fungeert als scheiding waar men overheen wil kijken. Zo’n scheiding kan bijvoorbeeld geplant worden tussen een autoweg en fietspad, maar ook in de voortuin. In de voortuin wordt een lage haag vaak als decoratie gebruikt om bijvoorbeeld het pad naar de voordeur te maken. Maar niet alleen om een pad naar de voordeur te maken. Je kunt er ook kleine doolhofjes mee maken in de voortuin. Een lage haag geeft een chique uitstraling aan de tuin. Kijk maar naar paleizen. Veel paleizen hebben lage groene hagen in de tuin in verschillende vormen. Het geeft een unieke uitstraling aan de tuin, omdat je er je eigen vorm aan kunt geven. Je kunt er zelf voor kiezen in welke vorm je ze plant en misschien in welke vorm je ze uiteindelijk gaat snoeien.


De Buxushaag voor de voortuin.

Een bekende groenblijvende lage haag is de Buxus. De Buxus heeft een compacte groei en heeft kleine, groene bladeren. De Buxus werd veel gebruikt als lage haag. Het nadeel aan de Buxushaag is dat hij verscheidene ziektes kent. Een bekende ziekte is de Buxusmot. De Buxusmot is een bruin, vliegend insect dat lijkt op een vlinder. De mot zelf is niet heel schadelijk voor de plant, maar de buxusrups wel. De rupsen zijn te herkennen aan de gitzwarte kop. De rupsen vreten de buxusplanten kaal. Soms worden ze zo kaalgevreten dat de buxushaag het niet overleeft. De Buxus wordt bruin en er zijn een soort van spinsels te zien. Het is echter erg lastig om de buxusmot te bestrijden. De buxusmot verspreid zich snel. Daar is er een goed alternatief voor de Buxus de Ilex japanense Hulst.

De Japanse Hulst


Vind je de buxushaag nou een prachtige strakke laagblijvende en groenblijvende haag, maar heb je geen zin in gedoe met de buxusmot? Dan is er nog de Japanse Hulst, in het Latijns de Ilex Crenata. De Japanse Hulst staat ook wel als de buxusvervanger. Er zijn namelijk veel overeenkomsten tussen de Buxus en de Japanse Hulst. Ze hebben beide een compacte groei ene kleine, groene bladeren. in tegenstelling tot de Buxus heeft de Japanse Hulst geen last van buxusmot. De Japanse Hulst komt dan ook steeds meer voor in de Nederlandse tuinen. Het verschil tussen de Buxus en de Japanse Hulst is dat de bladeren van de Japanse Hulst donkerder van kleur zijn. Daarnaast is de Japanse Hulst niet alleen geschikt voor een kleine, lage haag, maar kan hij ook gebruikt worden voor een hogere haag. Mocht je dus zijn uitgekeken op de lage haag in de voortuin en wil je iets meer privacy creëren? Dan is de Japanse Hulst een ideale oplossing. De Japanse Hulst kan tot wel twee meter hoog worden. Het voordeel van zijn groei is dat hij ook gemakkelijk in verschillende vormen gesnoeid kan worden.

Het planten van een lage haag.

Het planten van een lage haag gaat op dezelfde manier als het planten van een hoge haag. Het begint met het graven van een gleuf. Bij een lage haag komt dat iets preciezer, omdat je de lage haag misschien in een vorm wilt planten. Weet van tevoren goed hoe je de haag wilt planten. Nadat een gleuf is gegraven kunnen de struiken in de gleuf gezet worden. Gebruik bij het planten van de lage haag bemeste tuinaarde. Het gebruik van tuinaarde helpt de struiken bij het aanslaan. Daarnaast is het van belang om bij warm weer de geplante haag dagelijks water te geven. Wanneer het boven de 25 graden is, is het noodzakelijk om twee keer op een dag water te geven. Het is erg belangrijk om goed water te blijven geven.