Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Haag kopen

9 feb. 2022

Haag kopen. Het kan soms erg ingewikkeld zijn om een haag te kopen. Er zijn heel veel verschillende soorten haagplanten die aan de ene kant veel verschillen hebben, maar aan de andere kant ook veel gemeen hebben. Dat helpt niet bij het gemakkelijk maken van de keuze. Wanneer u een haag kiest is het belangrijk om te weten wat u wilt. Wilt u een wintergroene haag, of wilt u een bladhoudende haag? Wilt u een snelgroeiende haag of juist een minder snel groeiende haag. Wilt u een haag voor meer privacy of wilt u misschien een lage haag voor in de voortuin?

Groenblijvende haag.

Er zijn veel verschillende groenblijvende hagen. De bekendste groenblijvende hagen zijn misschien wel de lauriersoorten. Onder de laurier zijn er ook nog weer verschillende soorten. Laten we beginnen bij de ‘standaard’ laurier, de laurier Rotundifolia. De laurier Rotundifolia is een prachtige groenblijvende haag en is het meest voorkomende soort laurier. De Rotundifolia kan gebruikt worden voor een dichte, lage haag of een dichte, hoge haag. Door zijn grote bladeren en dichte groei geeft hij veel privacy in de tuin. Daarnaast is het een groenblijvende haag. Hij geeft dus niet alleen in het voorjaar en in de zomer privacy in de tuin, maar gewoon het hele jaar door! In het voorjaar is de laurier Rotundifolia in de bloei. Hij krijgt dan witte bloemetjes die vlinders aantrekken. Wanneer de bloemetjes zijn uitgebloeid maken deze plaats voor zwartrode besjes. Deze besjes zijn zeer geliefd bij de vogels. Maar let op, deze bloemetjes komen niet altijd tevoorschijn. Wanneer de laurier Rotundifolia vaak gesnoeid wordt komen deze bloemetjes niet tevoorschijn. De laurier Rotundifolia is een zeer snelle groeier en kan wel 40 centimeter per jaar groeien. Het is daarom ook noodzakelijk om de haag twee keer per jaar te snoeien, in het voorjaar en in het najaar. Om de haag op de gewenste hoogte te houden.

De Portugese laurier is ook een groenblijvende haag. De Portugese laurier is een stijlvolle laurier met kleine, donkergroene bladeren. Door zijn compacte en smalle groei is deze struik ook uitstekend geschikt om een dichte haag voor meer privacy mee te creëren. Net zoals de laurier Rotundifolia krijgt de Portugese laurier in de lente witte bloemetjes. Deze komen ook bij deze haag alleen tevoorschijn wanneer ze niet vaak gesnoeid worden. de Portugese laurier is een langzamere groeier dan de laurier Rotundifolia. De Portugese laurier groeit gemiddeld 20-40 centimeter per jaar. Ook deze laurier moet twee keer per jaar gesnoeid worden, in het voorjaar en in het najaar.

Bladhoudende haag


Wilt u graag een andere of nieuwe haag en hoeft deze niet persé het hele jaar door kleur te hebben? Dan kan een bladhoudende haag een goede optie zijn. Een bladhoudende haag houdt in dat de haag een winterharde haag is, en in de winter zijn bladeren behoudt. In het najaar verdorren echter de bladeren en worden deze bruin van kleur. In het voorjaar wanneer alles weer begint te groeien en bloeien, dan krijgt de haag weer nieuwe verse bladeren en verliest de oude, verdorde bladeren.

Zo is er bijvoorbeeld de beukenhaag. De beukenhaag is een prachtige bladhoudende haag. De beukenhaag is er in verschillende kleuren. De groene beukenhaag is zeer geliefd. Niet alleen door zijn uitstraling, maar ook doordat hij relatief weinig onderhoud nodig heeft. De beukenhaag groeit snel dicht en blijft in de winter ook gedeeltelijk zichtdicht. Naast de groene beukenhaag is er ook de rode beukenhaag. De rode beukenhaag is een haag met een unieke uitstraling. De rode bladeren geven meer kleur in de tuin wanneer de rest van de tuin met rustige kleuren heeft. In het najaar verkleurt de rode beukenhaag in prachtige najaarskleuren. Wanneer u een speels effect wilt creëren met de haag in uw tuin, dan kunt u de rode en de groene beukenhaag combineren. Bij het planten van de beukenhaag is het belangrijk om te weten in welke grond het geplant wordt. Wij raden dan ook sterk aan om beukengrond te gebruiken bij het aanplanten. Wanneer er geen beukengrond gebruikt wordt, kan het zijn dat de zuurgraad in de grond niet goed is. het gevolg is dan dat de beukenhaag een andere kleur kan krijgen dan de gewenste kleur.