Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Haag van 180 cm

15 mrt. 2022

Haag van 180 cm wordt vaak gebruikt om een erfafscheiding aan te geven. De schutting wordt bijvoorbeeld vervangen door een haag om zo meer groen in de tuin te creëren. Wanneer een haag gebruikt wordt om een erfafscheiding aan te geven, vinden mensen het vaak belangrijk dat het een hoge haag is. Door een hoge haag ga je inkijk tegen en heb je meer privacy in de tuin. Er zijn verschillende hoge hagen met een hoogte boven de 180 centimeter. In dit artikel gaan we kijken welke hagen in deze hoogte verkrijgbaar zijn, of welke hagen snel in die hoogte groeien.

Laurier Rotundifolia 180 cm


De laurier is er in veel verschillende soorten. Zo is er ook de laurier Rotundifolia. De laurier Rotundifolia is een winterharde en groenblijvende haag. Deze haag is ontzettend populair in de Nederlandse tuinen en komt dan ook steeds meer voor. De laurier Rotundifolia is zeer geschikt om een hoge haag van 180 cm mee te creëren. Het voordeel van deze lauriersoort is dat het een sterke en snelgroeiende struik is. Wanneer er niet het budget is om gelijk een hoge haag van 180 centimeter aan te schaffen, kunt u er voor kiezen om een lagere hoogte van de laurier Rotundifolia te bestellen. Deze haagplant is namelijk een snelle groeier. Hij kan namelijk wel 40 centimeter per jaar groeien. Hierdoor is het snel een hoge haag van 180 centimeter. Daarnaast is de laurier Rotundifolia door zijn grote groene bladeren een zichtdichte haag. Een ideale haag om veel privacy mee te creëren dus.

Portugese laurier 180 cm.


Wil je graag een laurierhaag maar ben je niet helemaal overtuigd door de laurier Rotundifolia? Dan kun je kijken of de Portugese laurier een goede optie is. De Portugese laurier is ook een lauriersoort, maar heeft een hele andere uitstraling dan de Portugese laurierhaag. De Portugese laurier heeft wat kleinere en donkerdere bladeren dan de laurier Rotundifolia. De Portugese laurier heeft een chique en strakke uitstraling. Hij groeit minder snel dan dat we gewend zijn van de lauriersoorten. Het is nog steeds geen langzame groeier vergeleken bij andere hagen, maar vergeleken bij andere lauriersoorten groeit hij het langzaamste. Daarnaast heeft de Portugese laurier een wat smallere en opgaande groei. De Portugese laurier kan in het voorjaar witte bloemen krijgen. De bloemetjes geuren heerlijk en geven een mooie uitstraling aan de Portugese laurierhaag. Houdt er wel rekening mee dat deze bloemen niet altijd tevoorschijn komen. Deze bloemetjes komen alleen tevoorschijn wanneer de haag niet vaak gesnoeid wordt. De Portugese laurierhaag dient net zoals veel andere hagen tweemaal per jaar gesnoeid te worden. Het snoeien moet plaatsvinden in het voorjaar en in het najaar, het liefste op een dag waarop de zon niet te vel schijnt. Wanneer de zon fel schijnt kunnen de bladeren verbranden en verdorren.

Beukenhaag 180 cm.


Wil je wel een hoge haag, maar hoeft deze haag niet perse groenblijvend te zijn? Dan kan de beukenhaag een goede optie zijn. De beukenhaag is een winterharde, bladhoudende haagplant. Dat houdt in dat hij het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Er zijn verschillende kleuren beukenhaag. Zo heb je de rode beukenhaag en de groene beukenhaag. Je kunt de beukenhaag op verschillende manieren planten. Je kunt ervoor kiezen om een enkele rij te planten, of een dubbele rij. Wanneer je ervoor kiest om een dubbele rij te planten heb je een bredere en vollere haag. Het voordeel hiervan is dat je meer privacy hebt dan wanneer je ervoor kiest om een enkele rij te planten. Bij het planten van de beukenhaag moet u beukengrond gebruiken. Wanneer u dit niet gebruikt kan het zo zijn dat de kleur niet helemaal wordt zoals je verwacht had. De zuurgraad in de grond kan dat niet goed genoeg zijn voor de beukenhaag.