Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Lichtgroene haag

15 feb. 2022

Lichtgroene haag. Wanneer u een haag wilt planten is er een ruime keuze in welk soort haag u wilt. Wilt u een groenblijvende haag, of wilt u een bladhoudende haag? Wanneer u die keuze gemaakt heeft komt de volgende keuze. Welke kleur wil ik dat mijn haag heeft? Wil ik een groene haag of een andere kleur? Wanneer u voor een groene haag kiest, is er zelfs onder de groene hagen nog weer veel keurverschil. De ene haag is lichtgroen van kleur en de andere haag juist weer donkergroen. Zo kan het heel lastig worden om een geschikte haag te vinden die compleet naar uw smaak is. In dit artikel gaan wij dieper in op een lichtgroene haag. Welke keuze heeft u wanneer u een voorkeur heeft voor een lichtgroene haag?

De beukenhaag

De beukenhaag is een winterharde, bladhoudende haag. De beukenhaag komt tegenwoordig veel voor in de Nederlandse tuinen en is enorm populair. De beukenhaag is een bladhoudende haag, wat inhoudt dat deze haag het hele jaar door zijn bladeren behoudt. In het najaar verdorren de bladeren en worden ze bruin. In het voorjaar maken deze verdorde bladeren plaats voor nieuwe frisse, lichtgroene bladeren. Het voordeel van de beukenhaag is dat deze het hele jaar door voor privacy kan zorgen in de tuin. In het najaar en in de winter, wanneer de bladeren verdorren iets minder. Maar alsnog geven de verdorde bladeren genoeg beschutting. De beukenhaag kan geplant worden op twee manieren. U kunt ervoor kiezen om een enkele rij te planten of een dubbele rij. Wanneer u voor een dubbele rij beukenhaag kiest, heeft u een bredere en dichtere haag. Wanneer u voor een enkele rij beukenhaag kiest, heeft u een minder dichte haag. Bij het planten van de beukenhaag is het noodzakelijk om beukengrond te gebruiken. De beukenhaag is namelijk erg gevoelig voor de zuurgraad in de grond. Wanneer de zuurgraad in de grond niet goed is, kan het voorkomen dat de beukenhaag een andere kleur krijgt dan de gewenste kleur.

Conifeer Als lichtgroene haag.


De conifeer is een bekende haagplant in de Nederlandse tuinen. Hij komt veel voor en de meeste mensen weten wel welke haag een coniferenhaag is. Toch zit er verschil tussen de coniferenhagen. De conifeer Thuja Brabant is een conifeer dat een lichtgroene kleur heeft. De bladeren zijn lichter van kleur dan andere soorten conifeer. De Thuja Brabant is de meest verkochte haag onder de conifeersoorten. Het is een winterharde en wintergroene haagplant die veel gebruikt wordt als erfafscheiding. De Thuja Brabant is een snelle groeier en kan wel 30 tot 40 centimeter per jaar groeien in de hoogte. Daarnaast doorstaat de Thuja Brabant veel verschillende weersomstandigheden. Het maakt hem niet uit of het warm is of dat het koud is. De Thuja Brabant heeft wel een hekel aan natte voeten.

De Thuja Brabant heeft dus veel positieve kanten. Het is dus een wintergroene en winterharde haag. Hij blijft het hele jaar door groen en geeft daardoor het hele jaar door veel privacy in de tuin. Daarnaast heeft de Thuja Brabant maar weinig onderhoud nodig. Hij moet wanneer hij geplant wordt wel veel water krijgen. Wanneer de conifeer eenmaal geworteld is, heeft u er nog maar weinig werk mee. Wanneer het extreem warm weer is, is het natuurlijk noodzakelijk om de haag water te geven. Daarnaast dient de Thuja Brabant ongeveer twee keer per jaar gesnoeid te worden. Wanneer dit soort conifeer niet goed gesnoeid wordt, wordt het een wilde, brede en grote haag.