Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

laurier-rotundifolia

19 feb. 2022

Laurier rotundifolia kopen. De laurier Rotundifolia wordt in het Latijns de Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ genoemd. De laurier is in zijn algemeenheid al een veel voorkomende haagplant in Nederland. Maar de laurier Rotundifolia is de meest voorkomende lauriersoort die veel wordt gebruik om een dichte en/of hoge haag mee te creëren.

Groenblijvende haag.


De laurierhaag Rotundifolia heeft meerdere voordelen. Misschien wel het grootste voordeel is dat het een winterharde en groenblijvende haagplant is. Dat houdt in dat hij het hele jaar door zijn prachtige groene bladeren behoudt. Het voordeel daarvan is dat de laurier Rotundifolia het hele jaar door veel privacy geeft in je tuin. Daarnaast geeft deze haag in de winter wat meer kleur aan je tuin. Wanneer de rest van de planten en struiken hun bladeren verliest of de bladeren verdorren, heeft de laurier Rotundifolia nog een mooie groene kleur.

Snelle groeier de laurier rotundifolia


De laurier Rotundifolia is een zeer snelgroeiende haagplant. Hij kan wel 40 tot 60 centimeter per jaar groeien! Ideaal wanneer je snel een hoge en dichte haag wilt. Het voordeel is dat je een lagere hoogte kunt kiezen bij aankoop en zo geld kunt besparen wanneer je een hoge haag wilt. De laurier Rotundifolia groeit toch snel en zo zit je snel beschut. Denk je nu dat dat enorm veel tijd gaat kosten om de laurier iedere keer te snoeien? Wees niet bang. Wij raden aan om de haag tweemaal per jaar te snoeien, in het voorjaar en in het najaar. Het snoeien van de laurierhaag zorgt ervoor dat er nieuwe scheuten gevormd worden, wat ervoor zorgt dat de struik sterker en voller wordt. De laurier Rotundifolia kan witte bloemen krijgen. Dit gebeurt alleen wanneer de haag niet, of niet vaak gesnoeid wordt. Wanneer je de haag dus vaak snoeit, komen deze witte bloemen niet tevoorschijn.

Het planten van de Prunus Rotundifolia.


De laurier Rotundifolia is een gemakkelijke haagplant die eigenlijk overal wel kan groeien. Deze haagplant heeft geen voorkeur voor een standplaats. De laurier Rotundifolia kan groeien in de schaduw, halfschaduw of de volle zon. Hij groeit ook in elke grondsoorten, maar heeft wel een hekel aan natte voeten. Wanneer de grond erg nat is kan het zijn dat de laurier Rotundifolia niet zo mooi groeit als gehoopt. De haagplant is beperkt vorstbestendig. Dat houdt in dat hij een beetje vorst kan verdragen, maar wanneer het hard gaat vriezen kan het zijn dat er bruine bladeren tevoorschijn komen. dat trekt na een tijdje wel weer bij en is niet gevaarlijk voor de haagplant. Na het planten heeft de laurier Rotundifolia wel nazorg nodig. Bij erg warm weer raden wij aan om tweemaal per dag water te geven. In de ochtend en in de avond, wanneer de zon nog niet schijnt. Wanneer het minder warm is, raden wij aan om de haag eenmaal per dag water te geven, wanneer de zon niet schijnt.

Alle voordelen op een rijtje:

  • De laurier Rotundifolia is een snelle groeier en is daarom uiterst geschikt als hoge haag voor meer privacy.
  • Het is een wintergroene haag, wat ervoor zorgt dat je het hele jaar door veel privacy hebt in je tuin.
  • Het is een voordelige haagplant. Je betaald er relatief minder voor dan andere groenblijvende hagen
  • De laurier Rotundifolia is gemakkelijk te snoeien.
  • Het is een haagplant die gemakkelijk overal kan groeien, behalve wanneer het een te natte grond is.