Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Sierhaag

26 feb. 2022

Sierhaag. Het is heerlijk als je een tuin hebt die veel privacy en beschutting geeft. Het kan zijn dat je op korte termijn de inkijk van de buren wilt verminderen. Je kunt dan natuurlijk kiezen voor een standaard houten schutting, maar wanneer je liever meer groen wilt hebben in de tuin is een wintergroene haag een goede optie. Grote maten van een haag zijn vaak aan de prijs. Het kan daarom een goede keuze zijn om voor een snelle haag te kiezen. Een snelle haag houdt in dat het een snelgroeiende haag is.

Laurier Rotundifolia als sierhaag.


Misschien wel één van de snelst groeiende, groenblijvende hagen is de laurier Rotundifolia. Deze lauriersoort is een enorm snelle groeier. De laurier Rotundifolia kan wel 40 tot 60 centimeter per jaar groeien. Een geschikte haag wanneer je dus snel een hoge haag wilt, maar het budget te klein is om direct een hoge maat te kopen. De laurier Rotundifolia is naast een snelle haag ook nog eens een prachtige wintergroene haag. Hij heeft mooie, grote groene bladeren die een dichte sierhaag creëren. Door deze dichte begroeiing geeft deze snelle sierhaag ook nog eens veel privacy in de tuin. Daarnaast is de laurier Rotundifolia ook nog eens een sterke haagplant. Hij groeit vrijwel op alle grondsoorten en heeft maar weinig onderhout nodig. De laurier Rotundifolia heeft een hekel aan natte voeten. Houdt daar rekening mee bij het planten dat hij niet in een te natte grond geplant wordt. Misschien is de laurier Rotundifolia wel de meest voorkomende haagplant in Nederland. Wanneer je de laurier Rotundifolia niet snoeit, kan het zijn dat er witte bloemetjes tevoorschijn komen. Deze witte bloemen komen alleen tevoorschijn wanneer de haag niet gesnoeid wordt. Wanneer u de laurier Rotundifolia wilt snoeien en op hoogte wilt houden, kunt u het beste tweemaal per jaar snoeien. U kunt dan in het voorjaar en in het najaar snoeien. Snoei op een dag wanneer de zon niet te fel schijnt. Wanneer de zon te fel schijnt kunnen de bladeren verbranden en zo kan de snelle haag er minder mooi uit gaan zien.

De Leylandii als sierhaag.


Ben je niet zo’n fan van een laurierhaag en heb je liever een ander soort snelle haag? Dan kan de Leylandii een goede optie zijn. De Leylandii behoort tot de conifeersoorten en is één van de snelst groeiende conifeersoorten. De Leylandii is een wintergroene en winterharde conifeer die net zoals de laurier Rotundifolia het hele jaar door voor beschutting en privacy kan zorgen. De Leylandii kan tot wel 80 centimeter per jaar groeien!

Hierdoor is hij zeer geschikt als snelle sierhaag. Een ander voordeel van de Leylandii is dat hij vrij smal gehouden kan worden. Zo neemt de haag geen groot gedeelte van de tuin in beslag. Het nadeel van de snelle groei van de Leylandii is dat hij veel snoei nodig heeft om de snelle haag mooi in model te houden. Tweemaal per jaar snoeien is wel echt noodzakelijk om de haag mooi te houden. Daarnaast kan het zijn dat de Leylandii de eerste jaren nog niet zo dicht is als andere conifeersoorten. Hij is niet direct vanaf het begin blikdicht, maar wanneer ze eenmaal dichtgegroeid zijn, is de haag compleet zichtdicht.