Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Hedera haag kopen.

4 feb. 2022

Hedera haag kopen. De hedera is een enorm populaire haagsoort. Er zijn verschillende soorten Hedera. Wat de verschillen tussen de Hederasoorten zijn komen we later in het artikel op terug. In de volksmond wordt de Hedera ook wel klimop genoemd. Hij staat bekend als plant die langs bomen, muren en schuttingen omhoog klimt.

Hedera Helix of de Hedera hibernica?


Misschien wel de bekendste soorten Hedera zijn de Hedera helix en de Hedera Hibernica. Deze twee soorten lijken enorm veel op elkaar. Toch zijn er naast veel overeenkomsten ook verschillen. De Hedera Helix is beter bestand tegen bepaalde ziekten en kan ook iets beter tegen het Nederlandse klimaat. Daarnaast groeit de Hedera Helix ook een stukje sneller dan de Hedera Hibernica. Het nadeel van het snellere groeien kan zijn dat de Hedera Helix bij slecht onderhoud snel kan gaan woekeren. Echter kunnen beide soorten gemakkelijk in vorm gehouden worden wanneer ze twee keer in het jaar gesnoeid worden. Het snoeien is niet alleen om ze in vorm te houden, maar daardoor blijven de planten ook gezond. Naast deze verschillen heeft de Hedera Helix iets kleiner en fijnere bladeren dan de Hedera Hibernica. Verder zijn er niet echt grote verschillen tussen de Hedera Helix en de Hedera Hibernica. Beide soorten zijn relatief snelle groeiers en hebben ten opzichte van andere wintergroene en winterharde hagen een lagere prijs. Ze worden beide tegenwoordig dan ook vaak als erfafscheiding gebruikt. Het is net even een iets andere haag dan de meeste hagen. Het is een smalle haag en heeft daardoor een unieke uitstraling. Naast dat de Hedera goed als haag gebruikt kan worden, is het ook een mooie plant om als bodembedekker te laten fungeren.

Hedera als haag


Veel planten hebben maar één soort wortels. De Hedera heeft wel twee soorten verschillende wortels. De Hedera heeft ook nog hechtwortels. De hechtwortels zuigen zich vast aan een oppervlakte zodat de plant kan hechten. Op die manier groeit de Hederahaag omhoog langs een muur of een boom. Wanneer u de Hedera als haag wilt kunt u een keuze maken in welk soort Hedera u wilt. Nadat u de keuze heeft gemaakt kunt u bij het planten ongeveer 5 planten per strekkende meter aanhouden om een mooie dichte haag te creëren. Om ervoor te zorgen dat de Hederaplanten omhoog groeien kun je de planten hechten door een ijzeren rek. het ijzeren rek wordt geplaatst en de Hederaplanten worden geplant. Deze worden dan omhoog gevlochten door het rek en op bepaalde punten vast gemaakt. Hoeft het rek maar aan één kant groen te worden, dan kun je ervoor kiezen om de planten vast te maken aan één kant van het ijzeren rek.

Kant en klare hederahaag.


Mocht je nou niet zoveel geduld hebben om zolang te wachten voordat de Hederahaag dichtgegroeid is en eindelijk genoeg privacy geeft? Dan kun je altijd kiezen voor een kant en klare hederahaag. De kant en klare Hederahaag is al bijna volledig volgroeid wanneer je deze koopt. Hij is eenvoudig zelf te plaatsen, doordat hij in elementen is gekweekt. Het voordeel van een kant en klare Hederahaag is dat je meteen een volgroeide wintergroene en winterharde haag hebt. Daarnaast heeft een volwassen haag minder zorg en aandacht nodig dan een jongere haag. Een volwassen haag is weerbaarder voor wisselende weersomstandigheden en groeit beter.

Het planten van een Hederahaag


Zoals hierboven al staat beschreven kun je voor een dichte haag ongeveer vijf planten per strekkende meter aanhouden. Een Hederahaag groeit vrijwel op ieder grondsoort. Let er bij het planten van de Hederahaag wel op dat de grond niet te nat is, maar ook niet te droog is. Bij het planten kun je gebruik maken van bemeste tuinaarde, zodat er voldoende voedingsstoffen zijn.