Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Bomen als afscheiding

18 jan. 2022

Bomen als afscheiding Het  is erg fijn om een tuin te hebben. De tuin wordt vooral een fijne plek om te zitten met familie of vrienden wanneer daar privacy is. Er zijn veel verschillende manieren om privacy te creëren. Zo kunnen ook bomen als afscheiding gebruikt worden.

Leibomen als afscheiding.

Een mooie boom om meer privacy mee te creëren is een leiboom. Wanneer er leibomen tegen inkijk worden geplaatst heb je een hoge afscheiding tegen inkijk. Om meer privacy te creëren worden de leibomen vaak in een rij gezet, met de rekken tegen elkaar aan. Die worden na het plaatsen aan elkaar verbonden. Wanneer de leibomen aan elkaar worden verbonden, is het handig om de afstand waar ze over geplant moeten worden van tevoren te meten. Komt het niet helemaal uit met de rekbreedte, dan kan er voor gekozen worden om tussen de rekken te verlengen met stukken bamboe.

Groenblijvende leibomen als afscheiding.

Er zijn veel verschillende soorten leibomen. Zo zijn er ook groenblijvende leibomen. Groenblijvende leibomen kunnen het hele jaar door inkijk verminderen, doordat ze het hele jaar door groen blijven. Zelfs in de winter. De leilaurier is een boom met prachtige groene, glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar kan de leilaurier prachtige witte bloemen krijgen die een heerlijke geur verspreiden. Maar de leilaurier is niet de enige groenblijvende leiboom. Zo is er bijvoorbeeld ook nog de Glansmispel leiboom. De Glansmispel leiboom wordt in het Latijns ook wel de ‘Red Robin’ genoemd. De Glansmispel leiboom heeft een unieke uitstraling. Veel bomen zijn groen van kleur. De Glansmispel leiboom daarentegen heeft prachtige rode bladeren. Vooral wanneer het nog een jonge boom is zijn de bladeren erg rood van kleur. Naarmate de boom ouder wordt kunnen de bladeren van de glansmispel leiboom minder rood worden van kleur. Dan is er ook nog de leisteeneik. De leisteeneik is een prachtige solitaire boom en is zeer geschikt om een haag op stam mee te maken. De leisteeneik is een populaire boom in de Nederlandse tuinen. Hij heeft groene bladeren en de onderkant van de bladeren zijn zilvergrijs van kleur.

Bladbehoudende leibomen.

Zijn de groenblijvende leibomen niet helemaal naar smaak? Dan zijn er altijd nog de winterharde en bladbehoudende leibomen. Deze bomen behouden in de winter hun bladeren. Zo is er bijvoorbeeld de leibeuk. De leibeuk is een prachtige bladhoudende leiboom die veel schaduw geeft. de leibeuk is een goede groeier en een sterke boom. De groene leibeuk heeft donkergroene bladeren met lichtgroene uitlopers. Naast de groene leibeuk is er ook de rode leibeuk.

De rode leibeuk heeft in plaats van groene bladeren, donkerrode bladeren. De rode leibeuk is een prachtige leiboom die net even dat extra kleurtje aan de tuin geeft. Door het dichte bladerpakket van de leibeuken kan er heel goed een afscheiding mee gemaakt worden. Zo kun je ook met de leibeuk het terras afschermen tegen inkijk. De leibeuk is niet de enige bladhoudende leiboom