Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Boom met kluit kopen

10 okt. 2019

Boom met kluit kopen. Bomen worden verkocht met kluit maar ook soms in pot. Waarom, en wat is nu precies het verschil? Zijn er voor en nadelen?

Een boom met kluit. Als je een boom met kluit koopt wil dat dat zeggen dat hij rondom word uitgestoken met aarde. De wortels en de aarde worden dan ingepakt met jute. Dit om alle bij elkaar te houden.

Een voordeel van een boom met kluit is dat ze voordeliger zijn dan een boom in pot. Ook slaan ze over het algemeen sneller aan omdat ze met grond en al van het land worden gehaald.

De aarde om de kluit heen zorgt er voor dat de wortels niet zo snel uitdrogen. Een boom met kluit komt uit de volle grond, deze kun je vanaf ongeveer Oktober kopen. Dit is weerafhankelijk. Is het nog te warm dan kan het ook later zijn. Deze zijn verkrijgbar tot ongeveer mei, maar ook dit is weersafhankelijk. Is het al eerder warm dan zal het nog vroeger in het jaar zijn dat ze niet meer verkrijgbaar zijn. Een boom met kluit is dus in de zomermaanden niet verkrijgbaar.

Het enige nadeel is dat een boom met kluit een beperkte tijd leverbaar is, en dat de kluit kan uitdrogen. Daarom is het ook belangrijk om de boom direct te planten na aanschaf. En na het planten genoeg water te geven na het planten. Het voordeel is dat het een voordelige keuze is.

Een boom in pot.

Een boom in pot word om de zoveel tijd overgepot naar een grotere pot. Doordat ze in pot worden gehouden vraagt dit veel meer zorg dan dat ze direct op het land worden gekweekt. Dit is ook de reden waarom bomen in pot een stuk duurder zijn als je ze wil kopen. Een voordeel van een boom in pot is dat als je ze juist plant en verzorgd ze zo goed als altijd aanslaan. Het uitvalspercentage van een boom in pot is dan ook nihil. De wortels blijven onbeschadigd, dit kan wel het geval zijn bij bomen met kluit door het uitsteken. Ook zijn deze bomen in pot het hele jaar door te koop. Hierdoor kan je ze dus het hele jaar planten. Een boom in pot hoeft ook niet direct geplant worden. Deze kun je beste een poosje boven de grond laten staan. Als je ze maar water geeft zodat de grond niet uitdroogt.

Nadeel 

Een nadeel van boom en struiken in pot is, ze zijn duurder in aanschaf. Een voordeel is dat ze bijna altijd aanslaan en het hele jaar te koop zijn. Ook hoeven ze niet direct geplant te worden.

Voor al onze bomen kijk op onlinegroen.nl. Wij leveren alleen A-kwaliteit struiken. Ook bezorgen wij deze door heel Nederland en België tegen een vast – laag bezorgtarief. HIer vind je veelgestelde vragen.